Pol Pogba
AP/MichaelReagan
Pol Pogba

AP/MichaelReagan

Pol Pogba, Foto: AP/MichaelReagan

Sukob je počeo onog dana kada je Pogba izbačen is startne postave!

- Jednog dana sam imao odličan odnos sa Murinjom, svi su to videli, a sutradan ne znam šta se dogodilo. To je čudna stvar u vezi odnosa sa njim i ne mogu da vam objasnim, jer ni meni nisu jasni razlozi - započeo je Pogba, a potom uporedio sadašnjeg trenera sa Murinjom.

-Odnos sa Solskjerom je drugačiji, on nikada ne bi išao protiv igrača. Možda Ole ne bi odabrao neke igrače, ali ih ne odbacuje, ne gura ih u stranu kao da više ne postoje. To je razlika između njih. Solskjerove metode možda tako deluju jer sa igračima ostvaruje prisniji odnos.

Problem sa Murinjom nije imao samo Pogba, naime i Luk Šo došao je u sukom sa ovim trenerom. Iako je Šo priznao da su mu kritike od strane Murinja pomogle da poboljša svoju igru, takođe je rekao i da je prošao kroz jako stresan period, pogotovo kada je Murinjo izjavio da Šou nedostaje fudbalska inteligencija.

- Svaki trener ima svoj način rada sa igračima, a vi kao igrač morate da se prilagodite trenerskim zamislima. Ponekad vam to odgovara, a nekada to nije slučaj. Ole je puno pomogao Luku Šou, koji je imao tešku sezonu pod Murinjom, ali je dokazao da ima kvalitet, koji nikada nije ni bio sporan, ako postoji poverenje menadžera -

Posle poraza Totenhema od Mančester junajteda, Žoze Murinjo nije želeo da govori o igri svog tima, već se nadovezao na Solskjerove komentare o Sonu i golu koji je poništen Crvenim đavolima. Norveški stručnjak se žalio da je Son prevario arbitra Krisa Kavanoa, koji je posle konsultacije sa VAR tehnologijom poništio pogodak Edinsona Kavanija zbogprethodnog faula Skota Mektominija.

- Ako moj sin dobije udarac u lice od svog druga, ostane da leži na terenu tri minuta i bude mu potrebno 10 prijatelja da bi ustao, neće dobiti hranu - rekao je Solskjer

Na to mu je Murinjo odgovorio: 

- Samo želim da kažem da Son ima veliku sreću što je njegov otac bolja osoba od Olea, jer ja kao otac mislim da očevi uvek moraju da nahrane svoju decu, bez obzira šta ona urade. Ako morate da kradete da biste nahranili svoju decu, to i učinite. Veoma sam razočaran, i kao što mi u Portugaliji kažemo, hleb je hleb, a sir je sir. Rekao sam Oleu šta mislim o njegovim komentarima -

Pogba smatra da je Murinjo nečim provocirao Solskjera da ovako odgreaguje.

- Ne znam šta se dogodilo, siguran sam da je Murinjo nešto rekao zbog čega bi ljudi progovorili. On to radi. Dobili smo rezultat koji smo želeli, Ole to zna i uživali smo u tom trenutku. Poznajemo Murinja i znamo šta voli. Nije nam potreban verbalni rat, treba da se fokusiramo na sebe. Pobedili smo, Murinjo je izgubio i nije želeo da govori o igri, već o nečijem ocu. To baš liči na njega - zaključio je Pogba.