Lacio, Benevento
EPA-EFE/CLAUDIO PERI
Lacio, Benevento

EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Lacio, Benevento, Foto: EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Juventus se ovim porazom gotovo izvesno oprostio od titule, jer za vodećim Interom zaostaje čak 12 bodova na sedam kola pre kraja, a uz to klub iz Torina ima meč više od "neroazura".

Gol odluke za ekipu iz Bergama postigao je Ruslan Malinovski u 87. minutu na asistenciju Josipa Iličića.

Andrea Pirlo na ovom meču nije mogao da računa na Kristijana Ronalda i izostanak Portugalca se osetio, jer je Juventus u većem delu meča bio bezopasan.

Do pobede na svom terenu došao je i Lacio i to posle goleade sa Beneventom (5:3). Bio je ovo spektakularan meč. 

Lacio je poveo već u 10. minutu autogolom Fabija Depaolija nakon što se od njega lopta odbila posle udarca Ćira Imobilea.

Već u 20. minutu na semaforu je bilo 2:0 kada je na asistenciju Sergeja Milinkovića-Savića Imobile postigao gol. Prednost je do poluvremena porasla na 3:0 kada je Korea u 36. minutu realizovao penal.

Benevento je u finišu prvog poluvremena smanjio na 3:1 golom Marka Saua. A onda u 48. minutu novi autogol Beneventa, pa je Lacio otišao na 4:1. Pri tom rezultatu, Lacio je imao i penal, ali je kapiten te ekipe Ćiro Imobile promašio sa bele tačke. 

Benevento je zakuvao situaciju preko Viole i Glika, ali to je bilo sve od njih. U šestom minutu sudijske nadoknade Imobile se iskupio za promašeni penal i postavio konačan rezultat.

Ubedljiva je bila i Bolonja Siniše Mihajlovića. Lako su pobedili Speciju sa 4:1 uz dva pogotka Svanberga, po jednom su pogađali i Orsolini Barou, dok je počasni gol za goste postigao Ismajli.

Standings provided by SofaScore LiveScore