Marko Di Vajo
printscreen
Siniša Mihajlović

EPA Riccardo Antimiani

Siniša Mihajlović, Foto: EPA Riccardo Antimiani

Slavni bivši italijanski golgeter, Marko di Vajo posle okončanja karijere 2014. godine u dresu Montreala, rešio je da ostane u fudbalskim vodama, a sasvim logičan je bio izbor da ostane u Bolonji gde radi kao šef skauting službe, a ujedno je jedan od najbližih ljudi kod Siniše Mihajlovića!

PROČITAJTE JOŠ:

U italijanskim fudbalskim krugovima priča se da Mihajlović i Di Vajo odavno gaje odnos pun uzajamnog razumevanja i poštovanja, a to potvrđuju i reči  Di Vaja koji tvrdi da Mihajlović zaslužuje prestižnu nagradu Panchina d'Oro (Zlatna klupa – dodeljuje se za najboljeg trenera Serije A na kraju tekuće sezone), zbog svega što je dosad uradio i kao trener i kao čovek.

“Zaslužio je Zlatnu klupu zbog snažnog uticaja na fudbal i društvo, pečata koji je ostavio u prethodnih nekoliko meseci, ali i načina na koji se bori svakog dana. Čak i kada ima temperaturu 40, čak i kada je iscrpljen od terapija, on je uz nas. Uvek“, priča Di Vajo u razgovoru za Gazetu delo Sport.

On je otvoreno pričao o tome koliko važnu poruku Mihajlović šalje fudbalskom svetu:

“To što on radi je svetska klasa! Šalje veliku nadu ljudima širom sveta sa problemima koji su slični njegovim... Stvar je u tome što on ne krije ništa i potpuno otvoreno govori o svemu. Nikada ne propušta sastanke stručnog štaba, radi i preko video linka, odrađuje treninge čak i kada nije u punoj snazi ili ga lomi teret lečenja. Uvek pozove igrače, da im kaže nekoliko reči, da ih motiviše, ali mi primećujemo da ga sve to čini još jačim, što je zaista posebno. Svaka njegova reč u igračima budi veliku reakciju“.

Potom se osvrnuo na srpske igrače, prokomentarisao je napredak Sergeja Milinković Savića otkako je stigao u italijanski fudbal iz Genka!

“Fizički je značajno napredovao, postao je prava sila. Brži je, tehnički potkovaniji, bolje razume igru, ali i shvata da još mora da radi na tome da bude odlučniji, jer je vrlo inteligentan“.

BONUS VIDEO

Prazan stadion u Viljnusu