AZ Alkmar
EPA/OlafKraak
AZ Alkmar, Foto: EPA/OlafKraak

Srpski predstavnik je potukao do nogu šekog predstavnika i to je najubedljivija pobeda ostvarena večeras u Ligi Evrope. Ipak, bilo je i drugih visokih ali i iznenađujučih rezultata.

U grupi A, Kluž je pokazao da se ne šali, odigravši nerešeno sa favorizovanim Jang Bojsima. Ipak, još veće iznenađenje napravio je CSKA iz Sofije odigravši nerešeno protiv Rome.

Kluž - Jang Bojs 1:1

Roma - CSKA Sofija 0:0

U grupi B, Arsenal je rutinski savladao Dandalk, dok je Molde u očekivano tvrdom duelu pobedio Rapid iz Beča.

Arsenal - Dundalk 3:0

Molde - Rapid 1:0

Najveće iznenađnje dočekalo nas je u grupi C, gde je Slavija iz Praga pobedila favorizovani Bajer iz Leverkuzena, treba napomenuti da je od 22. minuta Bajer igrao sa igračem manje. U drugoj utakmcii te grupe Nica je pobedila Hapoel Ben Šervu sa minimalnim rezultatom.

Slavija - Bajer 1:0

Nica - Hapoel 1:0

Grupa D, nam je donela mečeve između Benfike i Standarda Liježa, koju su Portugalci rutinski priveli u svoju korist, dok je Rendžers minimalnim rezultatom savladao Leh iz Poznanja.

Benfika - Standard 3:0

Rendžers - Leh 1:0

U grupi E, dva nerešena duela, Ominia je još jednom pokazala da nije za potcenjivanje ali je ipak izgubila u podlednjoj sekundi utakmice sa PSV-om, dok su Granda i Paok odigrali utakmciu bez golova.

Omonija - PSV 1:2

Granada - Paok 0:0

Alkmar je razbio Rijeku u grupi F, dok je Napoli tesno pobedio Real u Sosijedadu.

Alkmar - Rijeka 4:1

Sosijedad - Napoli 0:1

PROČITAJTE JOŠ: