Kosovo Engleska
EPA Valdrin Xhemaj
Kosovo Engleska, Foto: EPA Valdrin Xhemaj

Grupa gostujućih navijača je tokom utakmice pevala brojne uvredljive pesme na račun Srbije, a engleski novinar Sem Strit je objavio snimak na kojem Englezi pevaju "Srbija je razbijena gde god da se pojavi" i "Srbi su kopilad", uz osudu i poziv UEFA da reaguje.

Pročitajte još:

"Snimljeni su. I to na stadionu. Pretpostavljam da će UEFA naterati Engleze da prvi meč EURO 2020 na Vembliju odigraju iza zatvorenih vrata, ili se rasizmom naziva samo ono što urade navijači u istočnoj Evropi", napisao je Englez uz objavu i dodao:

Englezi dočekani u Prištini kao spasioci! Anti-rasističke poruke podrške - "Ovo je vaša kuća"! (FOTO/VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ F.R. DATUM I VREME: 17.11.2019. 19:08 - 17.11.2019. 20:07 U Prištini praznik! Kosovo-Engleska, Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ Englezi su oduševljeni prijemom u glavnom gradu tzv. Kosova. Pred meč kvalifikacija za EURO 2020. je čitava Priština okićena britanskim zastavama. Such a contrast to the game recently in Bulgaria!

"U četvrtak je golman tzv Kosova Arijanet Murić optužio navijače Češke da su ga rasno ugrožavali, ali BEZ DOKAZA. Čak je i rekao: 'Rasistički su me prozivali, ali ne znam šta su govorili'. Danas imamo video-dokaz".

Najčitanije sportske vesti:

Engleski huligani su tokom navijanja na stadionu u Prištini, osim uvreda na račun Srba pokazivali i znak albanskog orla, što je još jedan vid provokacije.

Bonus video: Dušan Tadić besan nakon Luksemburga: "Ne može bez trčanja da se igra"