FK Sarajevo
youtube/printscreen
FK Sarajevo

youtube/printscreen

FK Sarajevo, Foto: youtube/printscreen

Fudbaleri Širokog Brijega bili su primorani da igraju meč 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva, iako su imali čak 18 zaraženih igrača. Odmah se po okočanju derbija koji je tim iz glavnog grada dobio sa 2:0 podigla bura.

- Uz onih 12 igrača koji su osećali simptome i koji su na vreme stavljeni u izolaiju, današnje testiranje potvrdilo je da je još jedan član stručnog štaba i čak šest igrača NK Široki Brijeg, koji su nastupali u derbiju 11. kola Premijer lige BIH protiv FK Sarajevo na Koševu, pozitivno na koronavirus - navodi se u saopštenu ovog kluba.

Iz Širokog tvrde da su pre utakmice obavestili protivničku ekipu i Fudbalski savez BIH o situaciji u kojoj se nalaze, ali oni su odbili da se utakmica odloži.

- Plašili smo se ovakvog epiloga, a on nije pitanje samo NK Široki Brijeg, nego svih nas. U pitanju je zdravlje i zaštita života, kako naših igrača, tako i suparničkih, sudija i svih ostalih koji učestvuju u organizaciji utakmica - navode iz kluba i dodaju:

"NK Široki trenutno ima samo šest igrača iz seniorske ekipe na raspolaganju za treninge i utakmice koje slede Zvanično ćemo zahtevti da se naredni mečevi odlože, u nadi da će nadležni napokon "progledati" - u interesu fudbala i zdravlja igrača. Moramo ozbiljno pristupiti ovom problemu i videti kuda nas sve ovo vodi. Danas NK Široki, a sutra možda već neko drugi..." objavio je Široki Brijeg.

PROČITAJTE JOŠ: