Jirgen Klop
AP Photo/Jon Super
Jirgen Klop, Foto: AP Photo/Jon Super

Čelnici Premijer lige će uraditi sve da se sezona završi, jer bi u suprotnom gubici na finansijskom planu mogli da budu ogromni.

Ipak, poslednje informacije govore da bi sezona mogla i da se završi.

Naime, direktor Udinezea Pjerpaolo Marino, otkrio je da će Premijer liga uskoro objaviti da je sezona gotova. Podsetimo, Udineze ima iste vlasnike, porodicu Poco, kao i klub iz elitnog ranga engleskog fudbala, Votford.

On je prokomentarisao kako su Belgijanci prekinuli šampionat i dali titulu Brižu, a veruje da će uskoro nešto slično uraditi i u Engleskoj.

"Belgijski savez je već proglasio kraj lige, uprkos pretnji o sankcijama iz UEFA. U Engleskoj, Premijer liga će uskoro izaći sa sličnim saopštenjem, jer situacija tamo postaje jako, jako ozbiljna. Samo se nadam da ćemo ponovo moći da uživamo fudbalu nakon koronavirusa. Nije bitno koliko će vremena biti potrebno, moramo da izađemo iz opasne zone. Zabrinut sam za narednu sezonu, ne za staru", izjavio je Marino.

Videćemo da li će se njegove reči zaista obistiniti i da li će, ukoliko se obistine, Englezi poput Belgijanaca dodeliti titulu prvoplasiranom timu, što bi u Premijer ligi bilo itekako zasluženo, jer prvoplasirani Liverpul beži 25 bodova drugoplasiranom Mančester sitiju.