Radovan Pankov i Bibras Natho
Alo!/Marko Metlaš
Radovan Pankov

Alo!/Vladimir Marković

Radovan Pankov, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Navijati za Crvenu zvezdu u njegovoj porodici je stvar tradicije pa je štoper srpskog šampiona Radovan Pankov (24) uveren da će i njegov sedmomesečni naslednik ići tim putem.

Stric pravi „delija“

Kaže da je za ljubav prema Crvenoj zvezdi najzaslužniji njegov stric. Inače, njegov otac i stric su stradali u saobraćajnoj nesreći kada je Raša imao 11 godina.

- Ostao sam rano bez oca i strica, još kao klinac. Prve stvari vezane za Zvezdu naučio me je stric, a posle, kako to obično biva, ljubav prema crveno-belima se učvrstila uz društvo - kaže Pankov.

- Znajući sebe, siguran sam da ni moj sin Miloš ne može da iskoči iz koloseka. Biće vaspitavan odmalena šta su prave vrednosti, kao što su mene vaspitali članovi moje porodice. Da li će biti fudbaler? Bitno mi je samo da bude dobar čovek. Voleo bih da se bavi sportom, a posle neka sam odluči da li će to biti profesionalno i da li je uopšte taj poziv za njega. Ako ne bude želeo na sport, moraće da ide u školu. U poslednje vreme sve češće nagovaram ženu da povede Miloša na prvu utakmicu - kaže za „Alo!“ Radovan Pankov, bivši omladinski reprezentativac Srbije, svetski prvak sa Novog Zelanda 2015.

 

 

Radovan Pankov i Bibras Natho

Alo!/Marko Metlaš

Radovan Pankov i Bibras Natho u večitom derbiju, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Fotografija iz voza u navijačkom duksu „delija“ od pre nekoliko godina, kada se sa drugarima vraćao iz Beograda s utakmice Crvene zvezde, postala je hit na društvenim mrežama.

- Voleo bih da mogu ponovo na utakmicu kao nekada, kada sam bio klinac. Nedostaje mi to pomalo. Navijački život ume da bude lep. Pustio bih i sina da tako ide s drugarima, zašto da ne. Ne bih mu branio takve stvari, bitno je da u svakom trenutku znam gde je. Sve je to za ljude - dodaje veliki navijač i fudbaler crveno-belih.

Komentari (3)

aca

29.01.2020 10:37

Bedna matrica iz fkcz se ponavlja ....mrznja prema Partizanu i smesan naziv -delije a ne znaju da su to Srpski izdajnici i Turski placenici.

Nem8

29.01.2020 19:09

Spusti se sine na zemlju, odigrao pola utakmice za zvezdu, i kao neki vatreni navijac

navijam za Partizan, ali ne mrzim nikoga

29.01.2020 23:26

Budale su svi koji uče svoju decu da navijaju za partizan ili zvezdu i još im ubacuju to seme mržnje od malena. Ovo je postala najveća i najbolesnija podela među Srbima. I još im nabijaju od vrtića kape i šalove sa grbovima...