Prvi na tabeli: Fudbaleri Sevilje
Profimedia
Prvi na tabeli: Fudbaleri Sevilje, Foto: Profimedia

Fudbaleri Sevilje prvi su se plasirali u osminu finala Lige Evrope, pošto su i u revanšu savladali Lacio, ovaj put sa 2:0, pa su se ukupnim rezultatom 3:0 plasirali među 16 najboljih ekipa drugog po kvalitetu evropskog takmičenja.

Srpski fudbaler Sergej Milinković Savić odigrao je 56. minuta za “nebesko plave” i nije se baš proslavio. Sergej je pogrešno dodao loptu Ben Jederu, koji je asistirao do Sarabije koji je šutirao, golman Lacija je odbranio, ali je Ben Jeder bio na pravom mestu i doveo svoj tim u vođstvo u 18. minutu.

Milinković Savić je mogao da se iskupi na početku drugog poluvremena kada je sjajno pronašao Aćerbija, ali je ovaj promašio stopostotnu šansu. Ubrzo posle toga, Sergeja je zamenio Romulo. Od 60. minuta bilo je još zanimljivije na terenu jer je fudbaler domaćih Vaskes dobio drugi žuti karton.

Tada je Lacio krenuo na sve ili ništa, međutim mreža Sevilje je mirovala. Meč je praktično rešen u 71. minutu kada je Marušić dobio direktan crveni karton, nakon čega je brojno stanje na terenu bilo izjednačeno, pa su Andalužani do kraja preko Sarabije postigli još jedan gol u 78. minutu.