Luka Jović
EPA/JuanJo Martinez
Luka Jović

EPA/JuanJo Martinez

Luka Jović, Foto: EPA/JuanJo Martinez

Prvo osnovno javno tužilaštvo podnelo je Prvom osnovnom javnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv okrivljenog srpskog fudbalskog internacionalca i fudbalera Real Madrida Luke Jovića (23) zbog sumnje da se nije pridržavao mera za suzbijanje i sprečavanje širenja virusa korona.

Jović nije postupio po rešenju sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja kojim mu je naložena dvonedeljna mera kućne izolacije.

Doputovao je iz Španije i nije ispoštovao karantin.

Jović tada nije zadržan u pritvoru i vraćen je u stan uz upozorenje da će biti uhapšen ako ponovo prekrši zakon. Protiv njega je tad podneta krivična prijava u redovnom postupku.

U skladu sa Zakonom ponuđen mu je oportunitet. Nakon odbijanja da uplati 3,5 miliona dinara u humanitarne svrhe podnet je optužni akt u kojem Tužilaštvo traži šest meseci zatvora prenosi "Informer".

Visina iznosa određena je u skladu sa zaradom koju uspešni internacionalac ostvaruje u jednom od najvećih fudbalskih klubova na svetu. Novac koji okrivljeni uplaćuju u državni budžet na ime opotuniteta kako bi se odustalo od krivičnog gonjenja okrivljenog za lakša krivična dela, koristi se u humanitarne i socijalne svrhe.

Pročitajte još:

Komentari (1)

XXL

22.10.2020 19:35

Ništa drugo no da ga opljačkaju za 30.000 eura.