Sergej Milinković savić
Profimedia
Sergej Milinković Savić

Profimedia

Sergej Milinković Savić, Foto: Profimedia

Jednog dana je o sebi mogao da pročita da je jedina želja Olega Gunara Solskjera, trenera Mančester junajteda, drugog dana je bio na korak da potpiše ugovor s „crvenim đavolima“, da bi trećeg već bio član kluba s „Old Traforda“. I tako ukrug, bukvalno celog leta. Istina, pojavljivali su se tu sporadično i Juventus, Inter, Čelsi, Barselona i mnogi drugi klubovi, ali Mančester je bio konstanta, koja se ponavljala iz dana u dan. Već viđen posao, od kojeg na kraju nije bilo ništa.

Hrvat nestao sa lica zemlje! Posle omaložavanja fudbalera Zvezde morao da isključi sve društvene mreže zbog "Delija"! (FOTO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 14.08.2019. 20:35 Ko se poslednji smeje... Karlo Bartolec, Foto: Anders Kjaerbye/Ritzau Scanpix v * Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona * U regularnom delu igre i produžecima bilo je 1:1 (2:2) da bi pobednika odlučili penali * Karlo Bartolec je imao priliku da odvede Kopenhagen dalje Imao je fudbaler Kopenhagena, Karlo Bartolec mogućnost da izbaci Crvenu zvezdu iz kvalifikacija za Ligu šampiona ali se žestoko obrukao i opalio loptu visoko preko gola!

A sve to vreme trajanja sage o prelasku na Ostrvo Sergej Milinković Savić bio je fokusiran samo na obaveze koje ga čekaju u rimskom Laciju i nije se nijednom oglašavao tim povodom. A jurilo ga je pola Evrope.

Najbolji golgeter Jang Bojsa hapšen zbog nasilja nad svojom bebom! (VIDEO)

AUTOR: telegraf-Alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 14.08.2019. 21:59 Pretilo mu je 15 godina robije! Žan-Pjer Nsame, Foto: (Peter Klaunzer/Keystone via AP) * Za novi plasman u Ligu šampiona boriće se sa prvakom Švajcarske Jang Bojsom * U prvom meču gostuje u Bernu 21. avgusta, dok je revanš u Beogradu 27.

Nije želeo da bude deo te priče i da se bavi licitacijom o desetinama, pa nekada čak i stotinama miliona evra, koliko su, prema tvrdnjama engleskih i italijanskih medija, u Mančesteru bili spremni da plate za njegove usluge. I sada, prvi put u izjavi ne samo za srpske već i evropske medije, zvanično najbolji vezni fudbaler italijanske Serija A u prošloj sezoni, ekskluzivno za „Sport plus“ govori o propalom transferu u jedan od najvećih evropskih i svetskih klubova.

- Nikada od mene niste mogli da čujete kako želim da idem iz Lacija. Meni je u tom klubu lepo. Nisam nijednom spominjao mogući transfer u Mančester junajted, već su to samo bili napisi po novinama. Ne opterećujem se time jer znam da ima vremena za transfer - kaže u razgovoru za „Sport plus“ Sergej Milinković Savić i nastavlja:

- Ukoliko nešto treba da se desi, dogodiće se, zasad nema ništa i guramo dalje. Čekaju me nove obaveze u Laciju.

Nadam se Tumbinom pozivu

Tokom kvalifikacionog ciklusa za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2016. godine, Sergej Milinković Savić nije bio deo nacionalnog tima Srbije jer je tako procenio Slavoljub Muslin, tadašnji selektor. Podigla se tada velika prašina, sportska javnost u Srbiji se podelila na „sergejevce“ i „muslinovce“, a ovih prvih bilo je mnogo više, da bi se sve smirilo iznenadnom smenom stručnjaka koji je posle osam godina odveo srpski nacionalnim tim na Mondijal. Njegovim odlaskom Sergej je dobio svoje mesto u timu, čak i na smotri najboljih svetskih selekcija, a ne bi trebalo da ga izgubi ni sada, kad je Ljubiša Tumbaković na selektorskoj funkciji zamenio Mladena Krstajića.

- Videćemo da li će me selektor pozvati. On je taj koji odlučuje i čija je poslednja, a to uvek mora da se poštuje. Svaki trener ima neke svoje ideje i treba videti kakve zamisli ima Ljubiša Tumbaković. Što se mene tiče, poziv očekujem i jedva čekam nove akcije za državni tim - istakao je jedan od najboljih srpskih fudbalera.

Srpski reprezentativac je proteklih dana boravio s ekspedicijom rimskog kluba na pripremama u Nemačkoj, gde je ekipa brusila formu za početak nove sezone u Seriji A, koja za Lacio startuje 25. avgusta gostovanjem Sampdoriji u Đenovi. Sergej, baš kao svi navijači kluba, veruje da će ova sezona za tim s „Olimpika“ biti mnogo uspešnija nego prethodna. Prošlu takmičarsku godinu „nebeskoplavi“ su završili na osmom mestu tabele Serije A, a samo nekoliko kola pred kraj su se čak borili za plasman u Ligu šampiona. Na kraju nisu uspeli da izbore ni izlazak u Evropu, što je za klub takvog renomea i budžeta zaista veliki neuspeh.

Ma kakvi Real, Junajted i Barsa, ovo je najuspešniji fudbalski klub ikada, oni imaju zlatnu riznicu! (FOTO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 14.08.2019. 18:41 Interesantni podaci! SuperKup, Foto: twitter/StephenWanjohiK * Barselona ima 94 osvojenih trofeja * Trofej Bundeslige vredi 45 hiljada funti * Dok trofej Lige šampiona vredi svega 3.500 evra Fudbal je najbitnija sporedna stvar na svetu, a osvajanje prestižnih trofeja je cilj mnogih zvezda u nastajanju i velikih giganta kao što su Mančester, Barselona ili Real..

- Pripreme za novu sezonu započeli smo tako što smo dve nedelje proveli u Italiji, gde smo trenirali dva puta dnevno, što je bilo zaista naporno. Radilo se baš žestoko, ali to tako mora na početku. Svi smo svesni toga. Nakon toga, otišli smo na nedelju dana u Nemačku i posle toga dobili dva slobodna dana. Svako se rastrčao na svoju stranu da se malo odmori - ja sam bio u Srbiji i spreman dočekujem početak prvenstva.

Rimljani su tokom pripremnog perioda odigrali šest kontrolnih mečeva, na kojima je Sergej Milinković Savić pokazao da će ponovo biti jedan od glavnih igrača kluba i postigao je čak dva gola.

- Jeste, ali na kraju nije to toliko ni bitno, budući da je reč o kontrolnim mečevima na početku sezone na kojima konačan rezultat i imena strelaca nisu važni. Najbitnije je da se ekipa što bolje uigra i u dobrom raspoloženju dočeka početak nove sezone - rekao je na kraju razgovora za „Sport plus“ Sergej Milinković Savić.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Milan Borjan, ekskluzivna ispovest za "Alo!", u dodatku "Sport plus" (u četvrtak na kioscima)