Murinjo, Totenhem
EPA/Michael Regan
Murinjo, Totenhem

EPA/Michael Regan

Murinjo, Totenhem, Foto: EPA/Michael Regan

U pretposlednjoj utakmici 32. kola Premijer lige Šefild Junajted na svom terenu pobedio je Totenhem rezultatom 3:1 i tako ekipi Žozea Murinja sveo šanse za novi plasman u Ligu šampiona na teoriju.

Prvih pola sata proteklo je u nešto boljoj i konkretnijoj igri Totenhema, ali nije bilo efekta. Kazna je usledila u 31. minutu, kada su domaći, posle odlične akcije defanzivca Bašama, koji je potpuno iznenadio Murinjovu ekipu sa nekoliko ofanzivnih izleta, asistirao Norvežaninu Bergu za 1:0. Već u sledećem napadu Hari Kejn je postigao gol, ali je na asistenciju VAR poništen, zbog igranja rukom Lukasa Moure.

Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor, a do drugog gola Šefild dolazi posle odlične akcije Stivensa i Musea u 69. minutu. Međutim, treba apostrofirati očajnu reakciju odbrane gostiju, koja je dopustila Museu da zahvati loptu sa nekih pet metara gotovo neometan. U međuvremenu još jedan gol je poništen Hariju Kejnu zbog ofsajda. U 84. minutu ponovo je odbrana Totenhema dozvolila domaćim igračima da se ušetaju u peterac, a ovog puta strelac je bio Mekburni na asistenciju Berga.

Bilo je jasno kome će pripasti tri boda, a Hari Kejn je postigao i het trik poništenih golova, pošto je posle prekršaja u napadu zatresao mrežu. Ipak, uspeo je Kejn da dođe do 199. premijerligaškog gola, na asistenciju Sona za konačnih 3:1.

Šefild Junajted sada je sedmi na tabeli sa 47 bodova, sedam manje od četvrtoplasiranog Čelsija, a pet od petoplasiranih Mančester Junajteda i Vulverhemptona. Totenhem je na deobi devetog mesta sa Barnlijem, pošto obe ekipe imaju po 45 bodova.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Tagovi