Sead Kolašinac
AP Photo/Yong Teck Lim
Sead Kolašinac

AP Photo/Yong Teck Lim

Sead Kolašinac, Foto: AP Photo/Yong Teck Lim

Bela Kolašinac je osumnjičena da je tajno pokušala da unese oružje na Ostrvo, van zakona.

Supruga igrača Arsenala je, kako se izveštava, bio "veoma bezbedno obazriva" posle napada nožem na Seada i saigrača Mesuta Ozila od strane maskiranih motociklista prošlog julaa, rečeno je za San. Ubrzo po napadu je Bela pobegla u Nemačku, gde je dobila legalnu dozvolu na nošenje oružja, ali nije shvatila da je to ilegalno u Velikoj Britaniji.

Pištolj za omamljivanje je pronađen u njenom prtljagu, a granični službenici su je zadržali na londonskom aerodromu Bigin Hil, pošto je sleteo avion iz Frankfurta.

Tvrdi se da se suočila sa stražarima i objasnila da je to bila samoodbrana. Pustili su je s oprezom, ali uvoz zabranjenog oružja pretpostavlja zatvorsku kaznu od šest meseci. Anonimni izvor je rekao:

"Sve je to bio nesporazum. Elektrošoker je još bio u ambalaži i nije imao nikakve baterije. Bela je uspela da dokaže da je slala mejl operaterima leta kako bi se uverili da bi  mogla da ga ponese. Nažalost, avion je već leteo, telefon je bio isključen kad je dobila mejl u kom je pisalo da je uređaj nelegalan."