FK Partizan
FK Partzan
FK Partizan

FK Partzan

FK Partizan, Foto: FK Partzan

Savo Milošević od leta u Aston Vili, pa verbalni napad i šamari za trenera Partizana. Pred sam nastavak fudbalskih takmičenja u Srbiji, dve vesti baš su uzdrmale temelje crno-bele kuće.

- Budalaštine! Ta priča o napadu traje već mesec i po i trudio sam se da ne pričam o izmišljotinama - počeo je izlaganje Milošević na konferenciji za štampu.

Navodno, navijači su bili nezadovoljni jer se trener „parnog valjka“ nije pojavio na ranije zakazanom „sastanku“. To su doživeli kao neposlušnost, pa su odlučili da ga „urazume“. Posle Miloševićevog obraćanja javnosti ispada da uopšte nije bilo kontakta, a ni sukoba.

- Nemam ni vremena da se bavim tim stvarima. Doveden sam praktično u situaciju da ne mogu, a da ne reagujem. Pošto su ti ljudi insistirali da izazovu moju reakciju, to će i dobiti. Nisam ničim pogođen. Svako ko je hteo da proveri u kakvom sam stanju mogao je to da vidi u izveštajima na klupskoj televiziji - poručio je trener crno-belih.

Demanti rukovodilaca

Vladimir Vuletić, potpredsednik Partizana, navodi na Tviteru da je „sa Savom svaki dan i da se ništa nije dogodilo“, uz napomenu: - Da se to stvarno desilo, Partizan bi odmah reagovao, a verujem da bi isto to učinio i Savo Milošević. Slično je reagovao i Milorad Vučelić, predsednik Partizana:

- Potpuna laž, ponovljena u mesec dana drugi put!

Smišljena priča

Osnovno pitanje glasi - da li je vest tačna? Ako jeste, zašto je tek sada isplivala na površinu?! Milošević nije želeo da detaljiše:

- Jasno je da je ovo priča koja je smišljena nekoliko dana pred nastavak prvenstva da bismo se destabilizovali klub, ja i navijači. Mislim da je to instruisano. Neke predstavnike medija ne mogu da svrstam u novinare, a mnogo ih znam. To je običan ljudski šljam koji zarad ličnih interesa gazi po drugima. Mene to nije poremetilo, ali sam morao deci da objašnjavam šta se dešava. Pretpostavljam da rade za one koji im naređuju. Poruka je da se bave sobom.

Određenu zabunu izazvalo je pominjanje restorana kao mesta incidenta, mada ima onih „bolje obaveštenih“, koji tvrde da se „nemio događaj“ odigrao u bašti restorana, dok neki pominju i klupske prostorije.

Poslali su mi poruku

- Ne strahujem, niti su me poremetili pisanjem. Ovo je po mom mišljenju poruka da oni koji su ovo sve organizovali žele da pokažu da mogu sve. Ali ja vidim njihovu slabost i strah od Partizana, koji je stabilan, jak i dobro radi. Toliko - zaključio je Savo Milošević.

Nije tajna da su navijači, nezadovoljni igrama, posetili (još jesenas) stručni štab i fudbalere u SC „Teleoptik“, ali tada se završilo na „prijateljskom razgovoru“. Samo tada ili je bilo izdvojenih slučajeva, možda nikada nećemo saznati.