Dejan Savićević
Printscreen/Youtube/milan vladan
Dejan Savićević

Profimedia.rs

Dejan Savićević, Foto: Profimedia.rs

Nekadašnji legendarni fudbaler Dejan Savićević pričao je o periodu u reprezentaciji Jugoslavije, svađi sa Ivicom Osimom i Safetom Sušićem, ali i odnosu sa Fabiom Kapelom i Silviom Berlouskonijem.

Legendarni as je najpre pričao o sukobima u reprezentaciji tadašnje Jugoslavije.

"Ja sam debitovao u reprezentaciji kod Ivice Osima. Odigrao sam pola mečeva u dok je on bio selektor. Nikada nije imao poverenja u mene, što je kulminiralo u Zagrebu 1989. godine, kada sam samo otišao. Godinu dana kasnije u Italiji imao sam jaku konkurenciju u reprezentaciji. Tu je bio Safet Sušić, koji je, prema mom mišljenju, najbolji igrač s ovih prostora kojeg sam gledao - rekao je Savićević u jednoj popularnoj emisiji, pa potom nastavio o turbolentnom odnosu sa popularnim "Papetom".

"Safet je sigurno bio najbolji igrač. Ali on je tada na Svetskom prvenstvu imao skoro 36 godina, a ja 24. To je bio glavni problem. Imao sam ih dosta s njim i nije mi ostao u lepom sećanju. On je 1994. godine u Atini bio na stadionu i imao je prilike da se uveri da je pogrešio. Nažalost, i dan-danas, kad god ima priliku, on me ospori", rekao je predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, a preneo "Avaz".

Upravo te godine u finalu Lige šampiona koje je Milan igrao sa Barselonom (4:0) Savćević je bio strelac gola dok tadašnji predsednik roso-nera Silvio Berluskoni nije mogao da poveruje u konačni rezultat.

"Berluskoni je to finale propustio zbog sednice vlade, jer je ona trebalo da padne. Tokom trajanja zasedanja su ga izveštavali šta je bilo, nije mogao da veruje da je 4:0 i mislio je da ga zezaju. Ostali smo u Atini tu noć do jutra i slavili titulu prvaka", kaže popularni "genije".

GVARDIOLA NAŠAO NOVOG MESIJA Siti dreši kesu za talentovanog fudbalera!

Takođe ni odnos sa legendarnim Fabiom Kapelom nije bio baš idealan.

"Posle prve godine svi su bili protiv mene - i trener i igrači. Nisam bio izbor Fabija Kapela, već je predsednik Berluskoni tražio da dođem. Jednom na kraju sezone došao sam na ručak u Milanelo (trening centar Milana prim.aut.), već smo uzeli titulu i izgubili finale od Marseja. Nikome se nisam sviđao te kažu slabo pričam jezik, ne snalazim se. Sasluša ih Berluskoni i kaže: "Savićević ostaje, svi ste slobodni, a on mora da igra"", zaključio je Savićević.