Severna Koreja - Južna Koreja
EPA Kfa Handout
Severna Koreja - Južna Koreja

EPA Kfa Handout

Severna Koreja - Južna Koreja, Foto: EPA Kfa Handout

Fudbaleri Severne Koreje i Južne Koreje odigrali su prvi meč od 1990. godine. Sastali su se u Pjongjangu i bla je to verovatno najbizarnija fudbalska utakmica ikada.

Predsednik FS Bugarske podneo OSTAVKU posle sramne noći u Sofiji!

AUTOR: Tanjug/S.I. DATUM I VREME: 15.10.2019. 15:59 Poslušao premijera. Bugarska-Engeska, Foto: AP Photo/Vadim Ghirda Predsednik Fudbalskog saveza Bugarske Borislav Mihajlov podneo je ostavku nakon rasističkih ispada navijača na utakmici protiv Engleske, prenosi Rojters. Navijači Bugarske su sem rasističkih uvreda koristili i nacistički pozdrav, pa je ranije danas čak i premijer Bojko Borisov pozvao Mihajlova da podnese ostavku.

Na tribinama nije bilo publike, čak ni novinara, a i publika kraj malih ekrana bila je uskraćena za dešavanja na stadionu jer nije bilo ni televizijskog prenosa.

Utakmica je završena najnepopularnijim rezultatom 0:0, pa su se dve Koreje zadržale na vrhu tabele grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022, sa po sedam bodova.

PROČITAJTE JOŠ:

Zanimljivo je da je ekspediciju iz Južne Koreje činilo svega 30 ljudi, kojima nije bilo dozvoljeno unošenje mobilnih telefona u Severnu Koreju.

BONUS VIDEO:

Prazan stadion u Viljnusu