Maurisio Sari
AP/Laurent Cipriani
Maurisio Sari

AP/Laurent Cipriani

Maurisio Sari, Foto: AP/Laurent Cipriani

Italijanski stručnja, Maurisio Sari konačno je osvojio trofej u nekom šampionatu!

On je ujedno postao i najstariji osvajač Serije A, on ima 61. godinu! 

Otkrio je  šta je rekao svojim igračima tokom proslave.

„Rekao sam igračima, ako ste pobedili sa mnom, koji nikada nisam ništa osvojio, onda ste mnogo dobri”, odgovorio je Sari!

Sariju su proradile emocije, zbijao je šale sa novinarima:

„Prvog dana kada sam došao u klub, video sam ljude, a ne samo svetske klase. Kako je vreme prolazilo, volio sam ih sve više i odnos je od strogo profesionalnog, prešao u lični. A kada sam prvi put ušao u svlačionicu, znao sam da su u pitanju vrhunski igrači. Danas, kada prolazim kroz istu tu svlačionicu, znam da su to sjajni momci na koje mogu da se oslonim.”

Ističe da je bilo dugo i stresno putovanje:

„Osećaj je poseban, teško je osvojiti titulu, bilo gde. Uzimanje zdravo za gotovo i unapred proglašavanje šampiona je jedna od najvećih laži, naročito u sportu. Nismo se šetali parkom i došli do titule. Bilo je to dugo, teško i stresno putovanje, a ovaj tim zaslužuje mnogo poštovanja, jer je nastavljena serija osvajanja titula.”

Imao je razlog što je pobegao sa terena:

„Pobegao sam sa terena, jer sam želeo da izbegnem polivanje kantom vode, ali očigledno nisam uspeo da se izvučem” - nije mogao da izbegne kupanje!

O nastavku sezone i Ligi šampiona kaže: 

„Imali smo dosta poteškoća u pripremi taktike, jer nije bilo lako uskladiti sve te sjajne igrače i naterati ih da rade zajedno. To nije nešto što se podrazumeva, jer Dibala i Ronaldo i nisu počinjali tako često zajedno u prethodnim godinama.Juventus je po pitanju organizacije u vrhu evropskog fudbala. Nisam mogao ništa više da tražim od njih, jer, priznaćete, nije baš pametno ući u klub, koji poslednjih osam godina osvaja titule i tražiti neke velike promene”, zaključio je Mauricio Sari.

PROČITAJTE JOŠ: