Armin Đerlek
V. Marković
Armin Đerlek

V. Marković

Armin Đerlek, Foto: V. Marković

Reč je o Arminu Đerleku, 18-godišnjaku iz Novog Pazara, koji polako, ali sigurno krči svoj put ka standardnom prvotimcu i nekom na kom se zasniva igra šampiona. Ipak, da bi ostvario svoj potencijal, potrebno je da Đerlek nastavi da vredno radi, trenira, ispravlja nedostatke, što ovaj mladić redovno i ispunjava. Među prvima dolazi na trening, a među poslednjima napušta travnati teren, svestan da je to jedini način da ostvari snove. Upravo o tome je i bilo reči u razgovoru za „Alo! Sprint“…

n Kada si bio dečak, o čemu si sanjao? Šta si maštao da ćeš da uradiš, budeš, postigneš?

- Fudbal sam počeo da igram iz ljubavi, a iz ljubavi ga igram i dan-danas. Na početku nisam imao velike snove jer nisam ni znao da li ću se baviti profesionalno fudbalom. Jednostavno, samo sam želeo da igram fudbal zato što me to ispunjava. Sreća je u jednostavnim, malim stvarima, a treba ići korak po korak. Treba biti skroman, čvrsto stajati na zemlji, ali i biti spreman da iskoristiš prilike koje ti se ukazuju.

n O čemu danas sanjaš?

- Sanjam da zaigram za A reprezentaciju i napravim neki veliki uspeh u nacionalnom dresu, te da jednog dana osvojim Ligu šampiona. Možda nekom zvuči da je to teško ostvarivo, ali imam pravo na snove.

n Koliko se razlikuješ od Armina koji je prvog dana došao na trening, po čuvenoj zimi i snegu? Šta je isto, a šta različito?

- Ostale su iste želja i ljubav koju sam imao kao i tada. Sada je sve to malo ozbiljnije i profesionalnije.

n Od koga si naučio da igraš fudbal?

- Prirodan talenat sigurno sam nasledio od oca. Nije se bavio profesionalno fudbalom, ali sam čuo da je bio odličan igrač.

Personalizovane kopačke

n Kako ti se dopadaju nove kopačke koje nosiš?

- Nove „adidas“ kopačke su odlične. Osim toga što su udobne i lagane za nošnju, one su i atraktivne i lepog izgleda. Dopalo mi se i što su personalizovane, pa su mi posebno drage. Nadam se da ću u njima imati još mnogo uspeha.

Armin Đerlek

Alo!/promo

Armin Đerlek, Foto: Alo!/promo

n Kako provodiš slobodno vreme kada nisi na treninzima?

- Slobodno vreme uglavnom koristim da se što bolje odmorim, sezona je duga i naporna, tako da je odmor veoma bitan.

n Šta je najlepša stvar u životu profesionalnog fudbalera?

- Najlepša stvar je ta što nikada niste sigurni da ćete pobediti, uvek morate da date maksimum na utakmicama. I to da se upoznajemo sa drugim momcima i stičemo nova prijateljstva.

n Kako se nosiš sa pritiskom velikog talenta od kog mnogi očekuju izuzetne nastupe i zapaženu međunarodnu karijeru?

- Sigurno da to nosi neki određeni pritisak, svi očekuju velike stvari da tako kažem. Ali, to držim po strani, trudim se da uvek budem koncentrisan i da dam sve od sebe.

n Ima li danas talenata u Pazars Juniorsima, koji bi mogli da naprave karijeru jednog dana?

- U školi fudbala se veoma ozbiljno radi i ima veliki broj talenata. Izdvojio bih Esada Ajdinovića, kao i reprezentativce Ensara Brahića i Mirsada Miraljemovića. O njima će tek da se priča. Reč je o sjajnim mladim fudbalerima, ali i odličnoj i vaspitanoj deci.

MOJIH IDEALNIH 11: OD DE HEE DO SUAREZA

Koji bi bio tvoj idealan tim sastavljen od najboljih svetskih igrača?

GK - De Hea

RB - Đordi Alba

LB - Marselo

CB - Kompani

CB - Humels

DM - Kante

CM - Rakitić

AM - Dibala

AML - Mesi

AMR - Salah

CF - Suarez