Nemanja Radonjić
Printscreen
Nemanja Radonjić

Printscreen

Nemanja Radonjić, Foto: Printscreen

Srpski fudbaler Nemanja Radonjić trenutno je najveća zvezda Olimpik Marseja, a saigrači u francuskom klubu puni su danas bili reči hvale za njega.

"Ponekad ne igra dobro, a opet da gol. Protiv Tuluza je izgubio prvih pet lopti, svi su bili besni, a onda je uzeo loptu i dao gol. To je Nemanja", rekao je Kevin Strotman francuskim medijima.

Radonjić je prvo bio strelac u pobedi 2:0 protiv Tuluza, a potom je doneo pobedu Olimpiku nad Brestom golom u finišu susreta.

"Nadam se da će mu ovo poslužiti kao stimulacija jer zaista naporno radi na treninzima", kazao je Strotman.

Autori navode da je Nemanja Radonjić za mnoge navijače Olimpika samo jedan u nizu propalih transfera. Mnogi fudbaleri u tom klubu nisu opravdali očekivanja. Kritikovan je pre svega zbog nespretnosti i nedostatka kolektivnog duha posle dolaska iz Crvene zvezde 2018. godine.

Njegove loše igre su u skladu sa rezultatima kluba, koji nije uspeo da se plasira u Ligu šampiona, potom čak ni u Ligu Evropa. Radonjić je izgubio mesto u startnoj postavi, ali nije odustajao i maksimalno je iskoristio odsustvo povredjenog Florana Tovana. Sada cilja povratak na mesto u prvoj postavi kod trenera Andrea Viljaš - Boaša.

"On ima neverovatnu brzinu i tehniku. Sada mora da ima i konstantnost. Posle dve utakmice u kojima je ušao i bio ključni igrač možete da osetite da ima i samopouzdanje", naveo je kapiten ekipe Stiv Mandanda.

Marsej je vezao četiri pobede i drugi je u prvenstvu Francuske sa 28 bodova, pet manje od vodećeg Pari Sen Žermena. Narednu utakmicu igraće sutra od 19.00 protiv Anžea u gostima.