Real - Šahjtor
AP/EfremLukatsky
Real - Šahjtor

AP/EfremLukatsky

Real - Šahjtor, Foto: AP/EfremLukatsky

Austrijski prvak je tako preskočio tim Marka Nikolića na tabeli i kolo pre kraja ima bod više i lakši posao u poslednoj rundi.

Salcburg će kroz nedelju dana dočekati Atletiko Madrid na svom stadionu, dok će Lokomotiva ići na noge aktuelnom prvaku Evrope, Bajernu u Minhen.

U drugom meču ovog ranog večernjeg programa Šahtjor je opet pobedio Real. Posle ovog poraza, Real će za plasman u narednu rundu Lige šampiona morati da pobedi Menhengladbah u poslednjem kolu u Madridu, dok Šahtjoru pobeda nad Interom garantuje proleće u eliti.

                                                           ŠAHTJOR - REAL MADRID 2:0

                                                           LOKOMOTIVA - SALCBURG 1:3

Kraj utakmica. Pobeda Šahtjora i Salcburga. 

90. minut Još 4 minuta igre u Moskvi

87. minut Treći gol za Salcburg i izgleda da su propale sve šanse tima Marka Nikolića da preokrene rezultat. Strelac je Adejemi. 

83. minut Gooool!!!! Šahtjor vodi protiv Reala sa 2:0. Strelac je Solomon. 

77. minut Penal za Lokomotivu. Ze Luis je oboren od strane Ramalja. Anton Mirančuk je ušao sa klupe, stavio je loptu na belu tačku i pogodio. Smanjio je na 2:1 i vratio je svoj tim u igru!

69. minut Pokušao je Tete ali siguran je Kurtoa.

59. minut Grub start Varana, a već ima žuti karton. Užasan meč za Francuza.

56. minut Gooool!!! Vodi Šahtjor golom Dentinja. 

53. minut Velika šansa za Šahtjor, oprobao se Tajson ali oprezan je bio Kurtoa. 

48. minut Ćorluka je pokušao da isproba šut levom nogom ali je promašio.

Marko Nikolić je napravio trostruku izmenu na početku drugog poluvremena. U svlačionici je ostavio direktnog krivca za drugi gol, Rajkovića, umesto koga je ušao Vladislav Ignjatjev. Izašao je Listcov, a ušao Anton Mirančuk, dok je umesto Lisakoviča u igru Maksim Muhin.

Počinje drugo poluvreme. 

45. minut Kraj prvog poluvremena. U Moskvi viđena dva pogotka, dok mreže miruju u Ukrajini. Real Madrid je napao u prvom poluvremenu, ali nije uspeo da slomi otpor Šahtjora, koji se za sada odlično brani. 

41. minut Ponovo vodi Salcburg. Dve velike greške u razmaku od 4-5 sekundi je napravio Slobodan Rajković na sredini terena. Odmah je usledio prelep pas iz prve Koite za Berišu, a on lako rešava situaciju jedan na jedan.

39. minut Najpre je Murilo šutirao, bio izblokiran, a onda nakon desetak sekundi je i Ze Luis tukao, a Cican Stanković odbranio.

Probudila se i publika na stadionu.

28. minut. Salcburg vodi golom Beriše. Dugo se gledao VAR, ali ovoga puta Beriši nije poništen gol.

25. minut Moraeš ne može da nastavi igru. Ovog puta na nogama izlazi sa terena. 

22. minut Prvo je Ćorluka u poslednjim momentima "sklonio" loptu sa noge Koiti i tako sačuvao gol svog tima, a onda je Soboslai iz kornera pogodio Andrea Ramalja pravu u glavu. Brazilac je šutirao, ali je lopta otišla pored gola.

20. minut Prva ozbiljna prilika za Lokomotivu. Ze Luis je poslao loptu Ederu, a napadač koji je doneo titulu evropskog šampiona Portugalu je bio samo malo sporiji od Cicana Stankovića.

14. minut Šahtjor je iznenada krenuo u kontru, a francuski štoper je zaustavio Moraeša kao poslednji igrač odbrane, ali gotovo na centru igrališta. Sudija mu je dodelio žuti karton. Moraeš izgleda neće moći da nastavi meč. 

8. minut Šansa za Šahtjor. Tajson je prošao i šutirao, ali je lopta otišla preko gola. 

5. minut Asensio je imao priliku da dovede Real u vođstvo ali na 3 metra od gola lopta pogađa stativu. 

Počele su utakmice u Moskvi i Kijevu.

Zinedin Zidan trenutno je u problemima jer njegova ekipa u domaćem prvenstvu pruža neubedljive predstave, a ništa bolje ne snalazi se ni u Evropi pa nakon četiri utakmice ima samo sedam bodova.

U grupi su još milanski Inter koji je zadnji sa dva boda i Borusija M, koja je prva sa osam bodova i večeras dočekuje Inter od 21 sat.

Madriđani u Ukrajini moraju da jurišaju na pobedu ako žele da osiguraju prolazak u osminu finala Lige šampiona, svaki drugi rezultat stavio bi ih u nezavidan položaj uoči zadnjeg kola grupne faze.

U drugoj utakmici od 18h55 sastaju se Lokomotiva iz Moskve, našeg Marka Nikolića i Salcburg. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

PROČITAJTE JOŠ: