Đerdan Šaćiri
EPA/Martin Divišek
Đerdan Šaćiri

EPA/Martin Divišek

Đerdan Šaćiri, Foto: EPA/Martin Divišek

* Crvena zvezda u sredu dočekuje HJK Helsinki u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona

* U ekipi iz Finske igra Albanac sa Kosova Erfan Zeneli

* On svoej golove proslavlja aludirajući na dvoglavog orla. 

Fudbalere Zvezde za nekoliko dana očekuje ozbiljna provera na evropskoj sceni. Crveno-bele će odmeriti snage sa ekipom Helsinkija, koji su aktuelni šampioni finske lige.

Osvojena titula u predhodnoj sezoni im je 29. u istoriji. Igraju na stadionu "Telia 5G arena" koja prima 10,770 gledalaca.

Helsinki

twitter/hjkhelsinki

Helsinki, Foto: twitter/hjkhelsinki

Zvezda je veliki favorit u tom meču, ali opet niko ne očekuje lak posao u ovom dvomeču. Ekipa iz Finske sačinjena je uglavnom od domaćih igrača, ali ima tu i stranaca. Par njih iz okolnih skandinavskih zemalja, ali i Rusije, Brazila i Nigerije.

Ipak, tu je i jedan fudbaler sa Kosova i Metohije. Reč je o 32-godišnjem Erfanu Zeneliju.

Zeneli je rođen u Gnjilanu, a skoro čitav život proveo je u Finskoj. Veći deo karijere provero je u HJK Helsinkiju, nekoliko puta menjao je sredinu, ali uvek se vraćao, kako sam kaže u ''svoj'' Helsinki.

Vuče albanske korene i pored toga što je davno napustio ovo područije svoje golove zna da proslavlja prekrštenim rukama aludirajući na dvoglavog orla

PROČITAJTE JOŠ:

Kako će ovaj Albanac biti dočekan na Marakani, svima je i više nego jasno posle identičnih provokacija njegovih zemljaka Šaćirija i Džake na prošlogodišnjem Mundijalu u Rusiji.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović o potezu koji je obišao svet, Vimbldonu, Đokoviću i Federeru...