Valter Zenga
Tanjug/Hassan Ammar
Valter Zenga

Tanjug/Hassan Ammar

Valter Zenga, Foto: Tanjug/Hassan Ammar

Jedan od najboljih svetskih golmana u istoriji, Italijan Valter Zenga evocirao je uspomene na srpski ''večiti'' derbi u kom je učestvovao u svojstvu trenera Crvene zvezde.

On je na društvenim mrežama podelio snimak pogotka Marka Perovića iz 125. večitog derbija, kada je Zvezda savladala Partizan sa 2:0.

PROČITAJTE JOŠ:

Uz snimak je napisao ''divna uspomena'', a kada već pominjemo tu utakmicu, podsećamo da je osim Perovića, gol za Zvezdu tada postigao i Aleksandar Luković iz jedanaesterca.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Great memory .. @crvenazvezdafk derby 2-0 #marakana #belgrade #derby @perke84 #zvedva #crvenazvezda #crvenazvezdafk @delije_sever1989_

A post shared by Walter Zenga (@walterzenga_official) on Oct 15, 2019 at 10:34am PDT

Zenga je ekipu Crvene zvezde vodio u sezoni 2005/06 i sa crveno-belima tada ossvojio duplu krunu. Od tada nije osvajao trofeje u trenerskoj karijeri, pa i ne čudi što se boravka u Zvezdi veoma rado seća i što je opet potvrdio kako mu je to najsvetliji period otkako je okačio rukavice o klin.

Kum pevača Miroslava Ilića zaplakao usred emisije! Njegove suze nema koga nisu zabolele (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 16.10.2019. 12:28 - 16.10.2019. 13:17 Fudbalska ikona. Hristo Stoičkov, Foto: Instagram/TUDN USA Pravi košmar preživljava reprezentacija Bugarske u tekućim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Odavno su Bugari izgubili šanse da se kroz ove kvalifikacije domognu završnog turnira, a sudbinu su im zapečatili Englezi, koji su preksinoć u Sofiji slavili sa 6:0.

Najnoviji angažman imao je u Veneciji, gde je smenjen u martu, pre toga je vodio i Krotone, Vulverhempton, Al Šab, Sampdoriju, Al Džaziru, Al Nasr, Palermo, Kataniju, Dinamo Bukurešt...

BONUS VIDEO:

Izjava Aleksandra Mitrovića posle gola za pobedu Srbije protiv Paragvaja