Nejmar i Čaušić
AP Francois Mori
Nejmar i Čaušić

AP Francois Mori

Nejmar i Čaušić, Foto: AP Francois Mori

Fudbalski klub Crvena zvezda demantovao je pisanje francuskog sportskog lista Ekip da je neimenovani funkcioner Zvezde hteo da uplati pet miliona evra na ubedljiv poraz u Parizu, i saopštio da takvi navodi nanose veliku štetu ugledu kluba.

Ekip je objavio da je Evropska fudbalska unija (UEFA) o mogućim nečasnim radnjama pre meča Pari Sen Žermena i Crvene zvezde obavestila i francusko tužilaštvo.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

"FK Crvena zvezda sa najvećom dozom ljutnje i gnušanja odbacuje današnje pisanje francuskog lista L''Ekip vezano za sumnje u ishod rezultata utakmice Pari Sen Žermen - Crvena zvezda, i umešanosti bilo koga iz FK Crvena zvezda u eventualne nečasne radnje", poručuju iz Zvezde u saopštenju dostavljenom medijima.

Sa Marakane su pozvali istražne organe da do kraja sve istraže.

"Navodi iz tog teksta mogu naneti veliku štetu ugledu i renomeu našeg kluba i zato FK Crvena zvezda insistira i kod UEFA i kod nadležnih istražnih organa u Srbiji i u Francuskoj da ove sumnje istraže do kraja i da se dođe do istine. Današnje tehnologije i razni drugi mehanizmi su toliko napredovali da je prosto nemoguće da ovaj eventualni slučaj ostane nerazjašnjen", kaže se u saopštenju.

Iz Zvezde očekuju da će istina izaći u najkraćem mogućem roku na videlo.

"FK Crvena zvezda očekuje da se do istine o svemu ovome mora doći u što kraćem roku i da se mora skinuti bilo kakva sumnja o umešanosti bilo kojeg člana našeg kluba u eventualne nečasne radnje", zaključuje se u saopštenju.