Kristijano Ronaldo
Tanjug Paul White
Kristijano Ronaldo

Tanjug Paul White

Kristijano Ronaldo, Foto: Tanjug Paul White

Kristijano Ronaldo je navodno priznao da je pogrešio što je napustio Real Madrid. Portugalac je pretprošlog leta prešao u Juventus za 100 miliona evra nakon deset godina na Santjago Bernabeu. Ronaldo je prelazak objasnio kao potrebom za novim izazovom, ali mediji spekulišu da je stvarni razlog bilo odbijanje kluba da mu poveća platu u novom ugovoru.

Kako prenosi španski ABC koji citira izvor upoznat sa ovom temom, Ronaldo je zažalio zbog odlaska iz Reala. Navodno je uveren da bi u dresu "kraljevskog" kluba osvojio još najmanje dve "Zlatne lopte", koja je ove godine pripala njegovom najvećem konkurentu Lionelu Mesiju iz Barselone s kojim je do sada bio izjednačen sa po pet trofeja.

Prethodne godine, dok se Ronaldo još prilagođavao na veliku promenu, za najboljeg igrača sveta je proglašen njegov bivši saigrač iz Reala Luka Modrić. Mnogi smatraju da je to bilo planirano kako bi Ronaldo lakše prelomio da napusti Real. Ronaldo je u svojoj debitantskoj sezoni u Juventusu postigao 28 golova uz 10 asistencija na 43 utakmice, dok je ove ima 8 pogodaka i 2 proigravanja na 17 nastupa.