Kristijano Ronaldo
EPA-EFE/PAULO NOVAIS
Kristijano Ronaldo

EPA-EFE/PAULO NOVAIS

Kristijano Ronaldo, Foto: EPA-EFE/PAULO NOVAIS

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo postigao je protiv Ukrajine 700. pogodak u karijeri.

Jedan od najboljih igrača ikada do tog broja je stigao posle 974 odigrane utakmice u 12 različitih takmičenja. Najviše je postigao u dresu madridskog Reala – čak 450, a dvocifren broj golova dao je i igrajući za Mančester junajted.

PROČITAJTE JOŠ:

Za nacionalnu selekciju Portugala postigao je 95 pogodaka, u dresu Juventusa 32 puta se upisao u strelce, dok je pet golova dao i za matični lisabonski Sporting.

Ovo je zvanično njegov 700. pogodak u karijeri, iako je španska "Marka" već posle pogotka Luksemburgu u petak tu vest objavila.

Naime, ovaj madridski list je Ronaldu uračunao i pogodak Sosijedadu u septembru 2010. godine, međutim, sudija Lahoz je tada gol pripisao njegovom zemljaku Pepeu, koga je lopta zakačila na putu do mreže.

Agresivni navijač Engleske preminuo u Sofiji, bugarske vlasti ne znaju uzrok!

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 14.10.2019. 20:46 Još uvek se ne zna uzrok smrti. Engelzi u Bugarskoj, Foto: AP Photo/Vadim Ghirda Jedan navijač Engleske preminuo je danas u Sofiji uoči duela ove reprezentacije sa Bugarskom u kvalifikacijama za EURO 2020, saopštilo je bugarsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ronaldo se trenutno nalazi na 6. poziciji liste najboljih strelaca ikada, a ispred njega su legende svetskog fudbala – Gerd Miler (701), Ferenc Puškaš (709), Romario (748) i Pele (779).

Najbolji golgeter svih vremena je Austrijanac Jozef Bican, koji je postigao praktično nedostižnih 805 golova u periodu od 1931-1955. godine.

BONUS VIDEO:

Prazan stadion u Viljnusu