Ronaldo - Brazil, "pravi" Ronaldo
(AP Photo/Dusan Vranic, File)
Adrijano Galijani

shutterstock

Adrijano Galijani, Foto: shutterstock

Nekadašnji potpredsednik Milana, Adrijano Galijani je otkrio da se čuo sa novim trenerom Juventusa, Andreom Pirlom!

"Upravo sam se čuo sa Andreom preko telefona, smejao se kao ludak! Sreli smo se petog avgusta na prijateljskoj utakmici mladih igrača Juventusa, a tada sam mu rekao 'Videćeš Andrea, imaćeš sjajnu kariejru, sudbina ti je da budeš i uspešan kao trener!' Ali nisam očekivao da će za tri dana postati trener Juventusa, kad sam ga podsetio na naš razgovor, samo se smejao, i to preglasno!" - otkrio je Galijani, te je otkrio da je Pirlo stvoren za taj posao:

"On je već bio trener kada je igrao, a teren nikada neće da izda! Kad bih morao da opišem Andreu sa jednom rečju, rekao bih inteligencija!" 

Obrazložio je svoj izbor:

"Ta reč ga najbolje opisuje. Kada je bio studen, Andrea je učio! Protivnika, kontekst, situaciju, sve! Još jedan igrač koji je učio kao "lud" je Pipi (Filipo Inzagi). Kada razmišljam o nekom igraču, ja prvo njega pozovem, moram da napravim izveštaj!" - rekao je Galijani.

Ronaldo - Brazil,

(AP Photo/Dusan Vranic, File)

Ronaldo - Brazil, "pravi" Ronaldo, Foto: (AP Photo/Dusan Vranic, File)

U istom intervjuu je pričao i o Brazilcima:

"Ronado nije učio, kao ni Ronaldinjo! Sećam se jednog dana pre njegove druge utakmice za nas (AC Milan), protiv Sijene, pojeo je dva velika tanjira paste i upotrebio je pola hleba kako bi očistio sos sa tanjira. Anćeloti mu je tada rekao: 'Fenomeno, znaš da imaš utakmicu sutra, nemoj da preteraš!', a ovaj mu je odgovorio: 'Igrač koji me čuva zna da će igrati protiv Ronalda, tako da je to njegov problem!'. On je tada postigao dva pogotka, kakav fenomen!" 

PROČITAJTE JOŠ: