Kristijano Ronaldo, Sergej Milinković Savić
EPA/Alessandro Di Marco
Kristijano Ronaldo, Sergej Milinković Savić

EPA/Alessandro Di Marco

Kristijano Ronaldo, Sergej Milinković Savić, Foto: EPA/Alessandro Di Marco

Juventus je praktično obezbedio titulu prvaka Italije, četiri kola pre kraja. Stara dama je na korak od devet titule u nizu, a ukupno 36. (ne računajući dve oduzete u aferi Kalčipoli) stigla pobedom na Lacijom 2:1, golovima Kristijana Ronalda. 

Utakmicu je otvorila velika šansa za Juventus, ali je Aleks Sandro umesto mreže pogodio stativu. Istom merom je u finišu poluvremena uzvratio Ćiro Imobile, koji je sa više od 20 metara pogodio okvir gola. 

Juventus je za samo tri minuta postigao dva gola, u 51. i 54. precizan je bio Kristijano Ronaldo. Portugalac je prvo iskoristio penal koji je dosuđen posle konsultacija sa VAR tehnologijom, zbog igranja rukom Bastosa. Portugalac je zatim realizovao asistenciju Dibale posle klasičnog kontranapada. 

Delovalo je da će meč ući u mirnu završnicu, ali ipak nije bilo tako. 

Nadu Laciju vratio je najbolji strelac ekipe Ćiro Imobile golom sa penala u 83. minutu, posle kardinalne greške Leonarda Bonućija. Malo je nedostajalo da Lacio stigne do izjednačenja u 89. minutu, Sergej Milinković Savić je odlično šutirao iz slobodnog udarca sa 22 metra, ali se golman Šćesni izvio koliko je dug i sprečio loptu da uđe u mrežu. 

PROČITAJTE JOŠ: