Huan Iturbe
EPA
Huan Iturbe

EPA

Huan Iturbe, Foto: EPA

Fudbalski klub Crvena zvezda krenuo je u (ne)moguću misiju. Kako piše italijanski "Tutomerkato", Dejan Stanković je pronašao igrača koji se u potpunosti uklapa u lik fudbalera koji mu je toliko potreban u ofanzivi. U pitanju je reprezentativac Paragvaja Huan Manuel Iturbe (27).

Momak rođen u Buenoj Ajresu važio je za velikog talenta. Roma je 2014. godine platila čak 25.000.000 evra za njegov transfer iz Verone. Nakon toga usledio je strmoglavi pad fudbalera koji je odlučio da nacionalni dres Argentine zameni sa Paragvajem.

Huan Iturbe

EPA

Huan Iturbe, Foto: EPA

Nakon Italije selio se na mnoge pozajmice, od Burnmauta do Torina, da bi 2018. stigao u Meksiku, tačnije u Tihuanu koja je platila 4.000.000 Romi za njegov potpis. Nakon toga je ponovo počeo da se seljaka iz kluba u klub, da bi završio u UNAM Pumasu koji želi da ga se reši. 

Iturbeu za šest meseci ističe ugovor, pa Meksikanci žele da nešto zarade od njegove prodaje. Zvezda bi bila idealna destinacija za oživljavanje karijere i povratak na Stari kontinent, ali je pitanje koliko finansijski crveno-beli mogu da se takmiče sa Paragvajcem.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: