Marko Pantelić i Dejan Stanković
FK Crvena zvezda
Marko Pantelić i Dejan Stanković

FK Crvena zvezda

Marko Pantelić i Dejan Stanković, Foto: FK Crvena zvezda

Marko Pantelić je legenda Crvene zvezde, navijači crveno-belih ga obožavaju, a nekadašnji golgeter je uspešno pobedio koronavirus pre nekoliko dana. Pantelić je trenutno potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, a malo ko, osim ljudih bliskih njemu, zna da Marko ima rođenog brata koji ima veoma neobično ime. Mlađi brat proslavljenog golgetera nosi isto ime kao i on - Marko Pantelić, ali sa srednjim imenom - mak.

Bivši reprezentativac Srbije je u jednom intervjuu, retkom u kom je pričao o privatnim stvarima, rekao da je kao dečak dugo molio svoje roditelje da mu podare brata ili sestru, a kad je konačno dobio brata majka ga je pitala kako bi voleo da se zove. Ljubimac Delija je zahtevao da se njegov brat zove isto kao i on, Marko. Majka mu se usprotivila, ali je Pantelić bio uporan i na kraju izgurao svoje, ali su pod pritiskom rođaka roditelji morali da novorođenoj bebi daju i srednje ime. Čast da dodeli srednje ime mlađem bratu je takođe imao stariji Marko i ni to nije prošlo bez mašte. Mlađi brat je dobio ime Marko Mak Pantelić, a kad ga je majka začuđeno zapitala zašto baš Mak, usledio je urnebesan odgovor.

Marko Pantelić Mak

Youtube printscreen

Marko Pantelić Mak, Foto: Youtube printscreen

- Ja kažem pa zato što je štrudla sa makom najlepša štrudla na svetu i moj brat mora da bude najlepši dečko na svetu. Veliki poljubac za majku koja ispunjava sve moje želje. Zaista sam ponosan na svog brata, mnogo ga volim i dao bih život za njega. Vrlo je ozbiljan u svojoj profesiji, proslavio se ulogom Kirila u seriji "Na putu za Montevideo" i žao mi je što ga u poslednje vreme nema više u filmovima i serijama. Posvetio se humanitarnom radu i svi smo u porodici ponosni na njegovu nagradu za "kilometar kose" koja je bolesnim devojčicama obezbedila nove perike - izjavio je svojevremeno potpredsednik FSS.