Dejan Stanković
Alo/Marko Metlaš
Dejan Stanković

Alo/Marko Metlaš

Dejan Stanković, Foto: Alo/Marko Metlaš

Crvena zvezda je trijumfovala nad Spartakom (3:2) u okviru 4. kola Superlige Srbije, a šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković smatra da su ovakvi mečevi dragoceni.

- Tip utakmice koja može da ode na jednu ili drugu stranu, ali kroz ovakve mečeve rastemo. Ekipa je odigrala dobro, vidi se da su posle tri susreta u devet dana „teški“, da su se možda malo i zadovoljili, ali ne može uvek da bude „med i mleko“. Moraju da budu spremni i na mečeve u kojima je protivnik u svakom trenutku opasan, gde rival želi da igra, da se nadmeće. Pravili smo dosta grešaka, pogotovo u odbrani, ali uspeli smo da od 1:1 stignemo do 3:1 i da je bilo više koncentracije, bilo bi i ubedljivije. Okrećemo se meču protiv Evrope - počeo je Stanković.

Raspoloženi na današnjem meču su bili napadači El Fardu Ben i Antonio Tomane. Reprezentativac Komora je postigao dva, a portugalski internacionalac jedan pogodak.

Miloš Vulić

FK Crvena zvezda

Miloš Vulić, Foto: FK Crvena zvezda

- Posao im je da postižu golove. Mogao je Ben i het-trik da ostvari da nije promašio penal. Moramo da budemo fokusirani na igru konstantno, ako je trebalo nešto da se desi, onda bolje večeras. Zadovoljan sam u svakom slučaju, trebao nam je ovako motivisan protivnik.

- Računam na njega kao špica. Dao je dva gola, promašio penal, ali uprkos tome, ostvario je fenomenalan učinak - podvukao je Stanković.

Vezista kluba Miloš Vulić izneo je utiske posle pobede nad ekipom Spartaka.

- Bila je jako teška utakmica za nas, očekivali smo i znali smo da neće biti lako. Spartak je kvalitetan protivnik, vezali su tri pobede u prva tri kola Superlige Srbije. Pristupili su ozbiljno utakmici, znali smo da nemaju šta da izgube i da će se sigurno nadmetati sa nama. Međutim posle prvog pogotka, veoma brzo smo primili gol, izjednačili su pre prvog poluvremena, što nam svakako nije prijalo. Znali smo da moramo da se izdignemo i krenemo da napadamo od prvog minuta drugog dela igre. Na kraju se na našu sreću upornost i ofanzivna igra isplatila, svakako lepa uvertira pred početak kvalifikacija – istakao je Miloš Vulić.

- Očekivanja su velika, kako igrača, stručnog štaba, tako i svih navijača i onih koji prate Crvenu zvezdu. Mislim da prolaz ne sme da se dovodi u pitanje. Od prvog minuta moramo da uđemo u utakmicu maksimalno koncentrisano i verujem da u tom slučaju neće biti problema.

PROČITAJTE JOŠ: