Fudbalska reprezentacija Čilea
Tanjug Esteban Felix
Fudbalska reprezentacija Čilea

Tanjug Esteban Felix

Fudbalska reprezentacija Čilea, Foto: Tanjug Esteban Felix

Fudbaleri Čilea odbili su da igraju prijateljski meč protiv Perua iz solidarnosti sa narodom koji protestuje širom zemlje, saopštio je nacionalni Savez. Kako se navodi, takva odluka doneta je na sastanku u trening kampu reprezenatacije i svi fudbaleri će se vratiti u klubove.

Zavrteće vam se u glavi kada čujete o kolikoj cifri je reč!

AUTOR: B92/M. Dr. DATUM I VREME: 14.11.2019. 17:28 Mbape se nalazi na meti Liverpula, kao moguća zamena za eventualni odlazak Mohameda Salaha. Kilijan Mbape, Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA Španski gigant Real Madrid spremio je astronomskih 400 miliona evra na leto za fudbalera Pari Sen Žermena Kilijana Mbapea, prenosi francuski list Parizijen.

"Mi smo fudbaleri, ali pre svega ljudi i gradjani ove zemlje. Čile trenutno ima mnogo važnije prioritete od utakmice sledećeg utorka", napisao je kapiten reprezentacije Gari Medel na Tviteru.

I nekolicina drugih reprezentativaca je podržala proteste, uključujući i zvezdu Barselone Artura Vidala.

NAJNOVIJE IZ SPORTA:

U Čileu više od tri nedelje traju protesti protiv socijalne nejednakosti, koji su počeli zbog povećanja cena podzemne železnice, da bi prerasli u široki pokret koji zahteva reforme obrazovanja, zdravstva, penzija i novi ustav.

BONUS VIDEO:

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana