Dejan Stanković (Crvena zvezda)
FK Crvena zvezda
Dejan Stanković (Crvena zvezda)

FK Crvena zvezda

Dejan Stanković (Crvena zvezda), Foto: FK Crvena zvezda

Seku Sanogo (31) je raskinuo ugovor sa Al Itihadom i obavezao se na vernost Crvenoj zvezdi naredne dve godine, pa će ostati u crveno-belom dresu do 2023. Sanogo je prethodno bio na jednogodišnjoj pozajmici, a naš klub je uspeo da sačuva veoma važnog igrača kog je Al Itihad platio čak sedam miliona evra. Veoma brzo, po dolasku na pozajmicu, u januaru 2020. godine, Sanogo je postao važan šraf u mašineriji Crvene zvezde, odmah se uklopio i stekao poverenje saigrača, što se jasno ogledalo na terenu. Vezni igrač iz Obale Slonovače je u prethodnih godinu dana odigrao 22 utakmice i zabeležio dve asistencije, što je sjajno kada se uzme u obzir da je njegov primarni zadatak da daje sigurnost crveno-belima na sredini terena.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela smatra da je ekipa ovim potpisom dodatno osnažena.

- Prezadovoljni smo činjenicom da smo uspeli da zadržimo Sanoga. On je dokazao kvalitet ove jeseni, postao važan igrač za Crvenu zvezdu, što se prevashodno videlo u Evropi, gde je uspevao da pravi razliku. Veoma nam je drago što je i on prepoznao da je naš klub idealna sredina za njega i što ćemo u naredne dve godine zajedno kreirati budućnost - rekao je Mrkela.

Seku Sanogo

EPA/Malton Dibra

Seku Sanogo, Foto: EPA/Malton Dibra

Sanogo je rođen 5. maja 1989. godine, u karijeri je nastupao za Afrika Sports, Tun, Lozanu, Jang bojs i već pomenuti Al Itihad, a na Marakani se nadaju da će stameni vezista u narednom periodu pružati još bolje partije u crveno-belom dresu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Doca

27.01.2021 12:43

Strašno koji promašaj. Još jedan dokaz o 'stručnosti' mrkele. Drvoseča u klubu. Užas.