AC Milan
twitter/FootyAccums
AC Milan

twitter/FootyAccums

AC Milan, Foto: twitter/FootyAccums

* Stigao je do finala Svetskog prvenstva sa Italijom u kojem su poraženi na penale od Brazila

* Sa Milanom je osvojio dva Kupa evroskih šampiona

* Ušao je u italijansku kuću slavnih 2011. godine

Legendarni italijanski trener, Arigo Saki, govorio je o problemima u današnjem fudbalu u Italiji, ali i o njegovom odnosu sa igračima Milana.

Jednom prilikom holandski fudbaler, Rud Gulit, je propustio ukrcavanje za avion, a njegova žena je rekla kubu da nije spavao kod kuće. Našli su ga u čekaonici:

"Kada smo stigli, zaključao sam se sa njim u sobi i dao sam mu šampon: 'Da li si se pogledao u ogledalo, kako te nije sramota? Izgledaš kao duh' - tada sam prvi put video da "obojeni" postaje beo". Na terenu je izgledao kao da nije tamo." - započeo je intervju Saki, posle dve nedelje bio je derbi a Gulit je zamolio da popriča sa njim: "'Pogrešio sam u Avelinu, izvinjavam se. U budućnosti nikad više nemoj da spominješ boju moje kože' - i bio je upravu" - rekao je Saki.

ARigo Saki I Roberto Bađo

twitter/thesefootytimes

ARigo Saki I Roberto Bađo, Foto: twitter/thesefootytimes

Dotakao se i homoseksulizma i njihovih prava u Italiji:

"Slušajte, ja nikada nisam bio policajac: ako su u timu, to znači da im verujem. Ako im verujem, sigurno nisam proveravao da li imaju seks pre meča ili sa kim. Kada sam trenirao tim, neko mi je rekao da jedan od igrača je gej. Na to sam odgovorio: 'Kako igra na terenu voleo bih da su i ostali!"

Arigo Saki je stekao ime vodeći ekipu Parme sredinom 80-ih godina, kada je klub iz Emilije napredovao kroz rangove takmičenja do Serije A, a 1987. godine prešao je u Milan.

Ekipa Milana u kojoj je igrao holandski trio Marko van Basten, Rud Gulit i Frank Rajkard, a koju je sa klupe vodio Saki osvojila je titule evropskih klupskih prvaka 1989. i 1990. godine, a bila je i šampion Italije.

Sa reprezentacijom Italije, Saki je stigao do finala Svetskog prvenstva 1994. godine, u kojem su na penale poraženi od Brazila. Tada je legendarni Roberto Bađo promašio penal. Evropsko prvenstvo 1996. godine Italije je završila posle prvog kruga takmičenja, pa je Saki podneo ostavku.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Filip Krajinović bez dlake na jeziku o devojkama i ženidbi!