Aleksandar Stanojević (Partizan)
FK Partizan
Aleksandar Stanojević (Partizan), Foto: FK Partizan

Pripreme Partizana u Turskoj se zahuktavaju. Nema se vremena ni za čestitu pauzu.

Ipak, trener Aleksandar Stanojević našao je vremena za priču sa medijima.

Osvrnuo se na mlade igrače, naročito one koje nije poveo u Tursku.

Da li je Stanojević u pravu po pitanju menadžera?

 

Objasnio je zašto je doneo takvu odluku i rekao da su nekim stavovima, naročito Čolića i Stojkovića, kumovali menadžeri.

- Najviše se računa na Stojkovića i Čolića i rekao sam im to. Zaslužuju da budu ovde, za mene su bolji od ovih novih momaka, ali nije u tome poenta. Stojković je prvi put počeo kod mene kao starter, Čolić isto, sad ne bi dobili šansu, u ovom trenutku ne bi imali prostora, a potreban im je samo mali apdejt da postanu prvotimci Partizana za sledećih nekoliko godina. Ulaze u pravilo bonusa, odlazi Filip Stevanović, znak pitanja je kod Svete Markovića. Potrebno je da imaju kontinuitet, to je dobro i za njih i za klub, da imaju seniorske mečeve u nogama. U suprotnom, opredeliću se za bonuse koji u kontinuitetu igraju Super ligu, bez obzira da li su manje talentovani, ali su u takmičenju. Morate da ste ekstremno talentovani, da doprinosite i dajete golove u kontinuitetu, kao Stevanović, pa da budete starter u Partizanu.

Potom je poentirao:

- Kako su prihvatili što nisu na pripremama? Loše su prihvatili! Zato što svi oni misle, zajedno sa menadžerima koji okupiraju srpski fudbal, da igrač mora da igra. To je valjda biznis. Mora odmah i sada, a sutra je kasno. E, kod mene to ne može tako! Ni sada, ni nikada! Ta vrsta pritiska me ne zanima, radim ono što je najbolje za njih i za nas. Ukoliko odbiju pozajmicu, neće od juna opet dobiti šansu, jer onda ne pratiš klub i struku, koja je ispravna. Eto Nemanje Jovića kao primer. Dobio je jednu šansu samo i iskoristio je na pravi način. Čolić je dobio više, Denis takođe, ali pokazuju kvalitet i najiskrenije verujem u njih. Od juna su možda i starteri, ali sa tim načinom razmišljanja i tom žurbom, pričom sa menadžerima, da sutra idu u Mančester junajted, Liverpul... Pa, ko je to otišao tamo tek tako pre Stevanovića?! Znate kako prolaze igrači koji brzo odu negde? Brzo se vrate ili nestanu! Ostalo je, pored njih, još nekoliko sjajnih momaka i radićemo strateški sa tim momcima, a ne na silu, jer je pogubno!

U Beogradu su ostali Periša Pešukić, Dušan Lalatović, Denis Stojković, Uroš Knežević i Nikola Čolić, oni bi trebalo da idu na pozajmice.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: