Havier Tebas
AP Photo/Paul White, file
Havier Tebas

AP Photo/Paul White, file

Havier Tebas, Foto: AP Photo/Paul White, file

Prvi čovek La Lige, Havijer Tebas, ponovo je udario na Mančester Siti i Pari Sen Žermen tvrdnjama da ne posluju pošteno i da za ta dva kluba ne važe ista pravila. Tebas je o posledicama pandemije na fudbal, o finansijskim poteškoćama, a spomenuta dva kluba je izdvojio.

- Spominju se cene određenih igrača koje je jako teško platiti, osim za klubove kao PSŽ ili Mančester Siti koji se finansiraju novcem od nafte i gasa. Oni jedini to mogu da izdrže, na tržištu je trenutno mnogo manje novca, a PSŽ i Siti mogu da troše zbog svog finansijskog dopinga, drugi ne mogu.

Takođe, Tebas smatra da je La Liga dobro podnela odlaske nekih velikih imena u druga takmičenja.

- U španskom fudbalu uvek želimo najbolje igrače, a Mesi je najbolji igrač na svetu. Naravno da bih želeo da ostane u takmičenju. Tu su i treneri kao što su Jirgen Klop, zatim Žoze Murinjo i Pep Gvardiola, za koje bih želeo da se vrate. Uvek želimo da imamo one najbolje - kaže Tebas i dodaje: - Naravno da odlazak Mesija iz Barselone može da nam nanese štetu, ali verujem da smo spremni za takve okolnosti. Nejmar je otišao, napustio nas je i Ronaldo, ali mi smo savršeno odoleli. Ako se ponude za televizijska prava koriste kako neki parametar za nas, mogu da kažem da ćemo veoma dobro podneti odlazak takvih igrača.

PROČITAJTE JOŠ: