Luka Jović
Twitter/FC Real Madrid
Luka Jović

Twitter/FC Real Madrid

Luka Jović, Foto: Twitter/FC Real Madrid

Žoze Murinjo ostao je bez Harija Kejna najmanje do aprila, dok Zinedin Zidan od jula retko koristi Luku Jovića.

Dovoljno da mladi španski novinar Adrijan Karmona sa portala "Defensa Central" - sa naglaskom ekskluzivno - objavi informaciju o tome da su Totenhem i Real Madrid ušli u pregovore o odlasku srpskog fudbalera u London.

Prema Karmoninim saznanjima, Murinjo namerava da iskoristi dobre odnose sa predsednikom Reala, Florentinom Perezom, jednim od retkih sa kojima nije zaratio tokom svoje tri sezone na "Santijago Bernabeu" stadionu i privoli ga da pusti Jovića samo šest meseci nakon što je za njega platio 60 miliona evra Ajntrahtu.

"Defensa Central" navodi čak da su Murinjo i Perez razgovarali o tome telefonom i da bi uskoro u sve mogao da se uključi i vlasnik Totenhema, Danijel Livi, koji je sa Perezom svojevremeno vodio teške i duge pregovore o transferima Luke Modrića i Gareta Bejla.

U tekstu se, međutim, ne pominje da li je u pitanju pozajmica, pozajmica sa pravom otkupa na kraju sezone ili razgovor o novom transferu trenutno najskuplje plaćenog srpskog fudbalera, koji je od letos postigao jedan gol za "kraljevski klub".

Do kraja prelaznog roka u većini evropskih zemalja ostalo je još desetak dana i sigurno je da će ovakvih vesti tek biti, a koliko retko Jović nastupa za Real, koliko se teško snalazi u tim trenucima i koliko jak pritisak madridske javnosti trpi zbog toga - za očekivati je da "ekskluzivnih" izveštaja o njegovom odlasku bude još.