LUka Modrić
EPA
LUka Modrić

EPA

LUka Modrić, Foto: EPA

Najlošija sezona u Realovih poslednjih deset godina ipak će imati kraj iz snova i za istoriju: najveći klub na svijetu potpisuje ugovor skladno svom imidžu i značaju.

Pročitajte još:

NEKA BUDE BAR UPOLA KAO ĆALE Debitovao sin legendarnog golmana koji je prošle sezone završio karijeru!

SKANDAL KOJI DRMA BOKS! Protivnici ga optužili da se dopinguje a jedini on čist!

OTVORENA SEZONA KAJAKA Cilja se Tokio!

Adidasu će se obavezati da će sledećih 12 godina nositi njegovu opremu. Nemački proizvođač opreme zauzvrat će mu u tom razdoblju platiti čak 1,6 milijardi evra ili 120 miliona evra godišnje.

Ovo je daleko najviše što Adidas plaća nekom klubu da nosi njegove dresove. U odnosu na Real, ostali partneri ovog brenda, poput Bajerna, Mančester junajteda i Arsenala su drugoligaši.

Ovakav ugovor se, dakako, dugo pripremao, još od 2016, ali su ga promene u vrhu Adidasa pomerile. Sada je sve dogovoreno i godinu dana pre isteka aktuelnog ugovora između ova dva giganta biće potpisan novi.

Realu je do 2031. obezbedio sebi 1,6 milijardi evra od Adidasa, ali ugovor precizira i niz bonusa. Tako će klub od proizvođača opreme dobivati 20 odsto od svakog prodanog službenog suvenira koji na sebi ima tri crte. Osim toga, svaki naslov koji Real osvoji u Adidasovoj opremi Nemci će dodatno platiti.

Adidas će takođe profitirati novim ugovorom. Real se obavezao da će mu na Santiagu Bernabeuu dati prostor za megastore, najveći Adidasov na svetu.