Radomir Antić
Youtube/Bojan Stojanović
Radomir Antić, Foto: Youtube/Bojan Stojanović

Osim inicijalnog saopp+štenja Atletiko Madrida, po kom se saznala potresna vest, oglasili su se i dva najveća kluba u Španiji Barselona i Real Madrid. Antić je jedini trener u istoriji Primere koji je vodio tri najveća kluba u Španiji.

"Napustio nas je Radomir Antić, trener Barselone u januaru 2003., tim Barselone žali zbog gubitka veoma dragog čoveka u svetu fudbala. Počivaj u miru", piše na profilu Barselone.

I kraljevski klub je izrazio saučešće porodici Antić

"Fudalski klub Real Madrid, njegov predsednik i Upravni odbor, sa velikim bolom žale zbog smrti Radomira Antića, koji je bio trener Real Madrida od marta 1991. do januara 1992", piše u saopptenju, a ni legenda kluba Iker Kasiljas nije mogao da sputa emocije:

"Još jedan dan moram da izrazim saučešće svim onim porodicama koje izgube voljenu osobu. Takođe, saučešće porodici i prijateljima Radomira Antića. Mnogo ohrabrenja i snage!"

 

Real Madrid želi da izjavi svoje iskreno saučešće porodici i prijateljima. Sažaljenje koje se proteže i na čitavu madridsku porodicu i klubove koje je predstavljao tokom karijere kao igrač i kao trener".

 

Ikona Atletiko Madrida Fernando Tores je bio jedan od prvih igraća koji se osvrnuo na veliki gubitak svetskog fudbala:

"Antić nas je napustio, čovek koji se dostojanstveno bavio fudbalskom profesijom, prava istorija našeg Atletika, šampiona i legende crveno-belih, jer će Radomir uvek biti u srcima svih sportista. Moje saučešće i želim hrabrost porodici i prijateljima"