Rojston Drente
EPA
Rojston Drente

EPA

Rojston Drente, Foto: EPA

Nekada velika nada Real Madrida, Rojston Drente (33), potpisao je ugovor sa Rasing Mursijom, članom treće španske lige.

Fudbaler koji je važio za velikog talenta, u šta su se uverili i omladinci Srbije kada je kao od šale ređao naše reprezentativce u finalu Evropskog prvenstva 2007. godine kada je proglašen za najboljeg igrača takmičenja, nedavno je napisao autobiografiju u kojoj se prisetio jako teškim momenata iz svog života.

- Oca su mi ubili kada sam imao tri godine. Ubijen je na ulici. Majka je morala da me krije kako bi me spasila. Ja sam iz Roterdama, s ulica tog grada, gde moraš biti jak da bi preživeo. Postao sam muškarac još dok sam bio dečak - rekao je Drente koji se prisetio odlaska u Madrid:

- Tražilo me 16 klubova. Pričao sam sa Đoanom Laportom iz Barselone i Predragom Mijatovićem iz Reala. Nudili su mi iste uslove, ali kad sam čuo da me Real želi, sve mi je bilo jasno.

Rojston Drente

EPA

Rojston Drente, Foto: EPA

- Kad sam došao u Madrid, osećao sam se kao kod kuće. Svi su me toplo dočekali, posebno Guti koji je legenda kluba. Problemi su počeli kada je došao Murinjo. On me je naterao na odlazak. Poslednjeg dana prelaznog roka me nazvao i rekao da moram da odem. Imao sam manje od 24 sata da pronađem novi klub. Jasno je da su procenili kako Marselo treba da igra, ali to nije bio razlog da me tako oteraju.

Prisetio se Drente i kako ga je noćni život u Madridu očarao:

- Prelep grad, puno restorana, diskoteka, zabava i puno zgodnih devojaka. A ti si mlad i igraš za Real. Puno je iskušenja pred tobom. Jednom sam otišao u kockarnicu s prijateljem i prišle su nam dve jako zgodne devojke. Na kraju smo završili u hotelu, proveli smo se sjajno. Problem je došao kasnije, tražile su da im platimo 1.000 eura. Nisam znao da moram da platim - rekao je Drente.

PROČITAJTE JOŠ: