Sinani (levo) na meču protiv Belorusije
profimedia.rs
Sinani (levo) na meču protiv Belorusije

profimedia.rs

Sinani (levo) na meču protiv Belorusije, Foto: profimedia.rs

Srbija u Luksemburg putuje kako bi se iskupila za dva teška poraza (Ukrajina 0:5, Portugal 2:4), a pred sobom ima najpozitivnije iznenađenje dosadašnjih kvalifikacija za EP, predvođeno momkom koji poreklo vuče iz Gore na Kosovu i Metohiji.

Danel Sinani, rođeni Beograđanin, sada je jedan od najboljih igrača Luksemburga.

PROČITAJTE JOŠ:

- Ovo je veoma važna utakmica za našu selekciju i drago mi je što igrati protiv reprezentacije zemlje u kojoj su odrasli moji roditelji i u kojoj sam rođen. Želimo da napravimo dobar rezultat. Znamo da Srbija ima veoma dobar tim, nezavisno od toga što je u poslednje dve utakmice izgubila. Srbija je ipak Srbija - počeo je Sinani razgovor za „Alo!“. 

Biće mnogo srpskih navijača

„Orlovi“ su uvek bili magnet za naše ljude u dijaspori, a nema sumnje da će i ovog puta imati podršku s tribina.

- Ne znam tačno koliko će biti srpskih navijača, ali znam da će ih biti mnogo. Ovde ima puno Srba koji žive u Luksemburgu i okolini i sigurno će doći da gledaju srpsku reprezentaciju - rekao je Sinani.

Danelova porodica je 2002. napustila Srbiju i odselila se u Luksemburg, a mladić od 22 leta ističe da prethodnih godina nije bio u prilici da poseti rodni grad.

- Nisam bio u Beogradu nekoliko godina. Imam puno obaveza povezanih s klubom i karijerom, pa nisam imao priliku da posetim Srbiju - rekao je on.

Talentovani krilni napadač ima i državljanstvo Srbije, ali igra za Luksemburg.

- Nije bilo ponuda da zaigram za reprezentaciju Srbije - ističe on.

Igrač Didelanža je, dodaje u razgovoru za naš list, dobro upoznat s kvalitetima „orlova“.

- Poznajem igrače Srbije, međutim, nikoga lično iz trenutnog sastava. Dobro se znam s Milanom Biševcom, sa kojim sam godinu dana igrao u Didelanžu.

Trener Španije odao priznanje svojim igračima, a onda progovorio o srpskim

AUTOR: S.M. DATUM I VREME: 08.09.2019. 21:27 Tipičan Skariolo. Serhio Skariolo, Foto: EPA/Juan Carlos Hidalgo Košarkaši Srbije danas su doživeli prvi poraz na Mundobasketu, u drugoj rundi takmičenja bolji od njih bili su Španci koji su slavili sa 81:69. Selektor Španije Serđo Skariolo nije krio zadovoljstvo učinjenim na terenu.

Sinani je dosad postigao tri gola u dresu Luksemburga, sve u minuloj Ligi nacija.

- Nadam se da ćemo protiv Srbije odigrati timski dobro, a ako uspem da zatresem mrežu, to će biti bonus za mene - zaključuje Danel Sinani.

BONUS VIDEO:

Tumbaković o odbrani Srbije protiv Portugala: “To je proces i moramo da poradimo na tome...”