Detalj sa meča Proleter - Radnički Niš
Youtube screenshot
Detalj sa meča Proleter - Radnički Niš, Foto: Youtube screenshot

Fudbaleri Radničkog kao gosti su pobedili Proleter iz Novog Sada rezultatom 2:1, u prvoj utakmici 16. kola Superlige, i to posle dvominutnog preokreta u drugom poluvremenu!

Strelac gola za domaći tim po užasnom terenu "Karađorđa" bio je Čović (14), a za goste Haskić iz penala (68), potom i Zarija Lambulić krajnje neobičnim autogolom koji će, možda, biti predmet polemika narednih dana.

Vredi reći da je isti igrač malo pre toga skrivio jedanaesterac posle kog je sudija Dalibor Manojlović odmah pokazao na "belu tačku", mada ostaje utisak da je prestrogo sankcionisao Proleter.

Na kraju ove, još jedne čudne utakmice u Superligi, pomenimo i to da su gosti bili bez pomoći trenera Nenada Lalatovića, koji je odlučio da ne sedi na klupi, drugi put zaredom, pošto je "preskočio" i prethodni duel sa Bačkom.

Kad smo već kod Bačke, i u toj utakmici Nišlije su takođe u dva minuta postigle dva gola.

Radnički je, inače, u Novi Sad doputovao bez nekoliko važnih igrača (Pankova, Crnomarkovića, Saše Stojanovića, Drinčića, Babića, Grbića), ali je, ipak, uspeo da režira preokret i ostane na drugoj poziciji na tabeli.

Na kraju, dodajmo i to da je u fer utakmici sudija Manojlović pokazao samo jedan žuti karton.


Radnički je ostao drugi, s tim da je sada smanjio zaostatak za Crvenom zvezdom sa utakmicom više, dok je Proleter ugrozio šestu poziciju.

Sutra igraju: Mačva - Spartak (13 sati), Bačka - Voždovac (13), Partizan - Radnik (13), Zemun - Čukarički (13), Dinamo - Crvena zvezda (15), Mladost - Vojvodina (16), Rad - Napredak (18).

Tabela: Crvena zvezda 43 boda, Radnički Niš 37, Partizan 30, Čukarički 29, Napredak 25, Proleter 23, Mladost 22, Vojvodina 21, Mačva 16, Rad 15, Voždovac 15, Radnik 15, Zemun 13, Bačka 13, Spartak 11, Dinamo Vranje 7.