Branko Jovičić na utakmici sa Austrijom u Antaliji
FK Crvena zvezda
Branko Jovičić na utakmici sa Austrijom u Antaliji

FK Crvena zvezda

Branko Jovičić na utakmici sa Austrijom u Antaliji, Foto: FK Crvena zvezda

Vezni fudbaler Crvene zvezde Branko Jovičić kaže da njegov tim u odličnom raspoloženju čeka duel protiv Partizana u 159. večitom derbiju, nakon dve prolećne pobede i čak 15 bodova više.

Crveno-beli su proteklog vikenda slavili protiv Radnika u Surdulici 1:0, a sedam dana ranije i protiv Vojvodine 4:0.

"Napravili smo odličnu uvertiru za derbi. Posle sjajno odrađenih priprema ostvarili smo dva trijumfa na startu prolećnog dela šampionata i u dobrom raspoloženju dočekujemo susret sa večitim rivalom. Uvek je bitno početi godinu na pravi način, to ekipi daje dodatno samopouzdanje, koje kod nas nikada ne manjka. Svi jedva čekamo sledeću utakmicu", rekao je Jovičić za klupski sajt.

Zvezdin borbeni vezista veruje da će se novajlije u ekipi odlično pokazati i na derbiju.

Branko Jovičić

EPA/Koca Sulejmanovic

Branko Jovičić, Foto: EPA/Koca Sulejmanovic

"Trudimo se da prenesemo iskustvo igranja večitog derbija na naše nove saigrače. Oni su svi veliki navijači, osećaju klub, u svakom momentu daju sve od sebe za grb koji nose i zato znaju šta ih čeka kada istrče prvi put na večiti derbi. Pokazali su već da su odlični fudbaleri i siguran sam da će nam njihova pomoć biti dragocena na terenu".

Kao veliku prednost crveno-belih Jovičić ističe podršku sa tribina stadiona "Rajko Mitić".

"Vidi se na terenu koliko nam znače, gde god da igramo oni su naš vetar u leđa. Uveren sam da će tako biti i u subotu. Mi ćemo na terenu dati sve od sebe da im priredimo lepu fudbalsku predstavu, da uživaju u atraktivnim potezima i golovima, a znam da će se oni pobrinuti za atmosferu", zaključio je Jovičić.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu na stadionu "Rajko Mitić"od 18 sati.