Ljubiša Tumbaković
Alo/Marko Metlaš
Ljubiša Tumbaković

Alo/Marko Metlaš

Ljubiša Tumbaković, Foto: Alo/Marko Metlaš

Kako saznaje Mocart Sport, najpre će Nenad Bjeković i Marko Pantelić, potpredsednici, obaviti razgovor sa Vladimirom Matijaševićem, sportskim direktorom Saveza na temu da li on ostaje na funkciji. Tek posle njegove odluke uslediće novi razgovor i odluka oko statusa Ljubiše Tumbakovića.

Kako se može čuti od pojedinaca u FSS, između Matijaševića i Tumbakovića ne vladaju naročito dobri odnosi i njih dvojica zajedno teško da mogu da nastave saradnju. Ukoliko direktor reprezentacije odluči da ostane na funkciji i u narednom periodu, onda će se otvoriti „konkurs“ za novog selektora, ali priznaju i u Savezu, da je izbor jako skroman, jer najbolji srpski treneri su pod ugovorima sa klubovima u Evropi i Aziji.

Ako nešto ima dobro u celoj situaciji, to je svest i u FSS da su odnosi u taboru reprezentacije poremećeni i da nešto mora da se promeni, da bi se ambijent popravio do starta kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje počinju u martu. Pa ili da se krene sa novim direktorom ili novim selektorom.

O kandidatima za novog selektora se nije raspravljalo danas na sednici IO, ali se zna da je pre nekoliko dana održan sastanak vodećih ljudi našeg fudbala na kojem se „češljalo“ ko bi bio najbolji izbor u slučaju da dođe do prekida saradnje sa Tumbakovićem i tada se došlo do zaključka da su svi oni koje bi na Terazijama voleli da vide na klupi Srbije zauzeti. A, pominjala su se imena Dragana Stojkovića, Siniše Mihajlovića, Veljka Paunovića i Vladana Milojevića.

Naravno, ostaje i opcija B, da ukoliko Matijašević reši da se povuče, onda bi šanse Tumbakovića da ostane selektor i za naredni ciklus značajno skočile.

Sva pitanja, dakle, ostaju i dalje otvorena, makar do 15. decembra.

PROČITAJTE JOŠ: