fudbalska reprezentacija Srbije
Alo/Marko Metlaš
fudbalska reprezentacija Srbije

Alo/Marko Metlaš

fudbalska reprezentacija Srbije, Foto: Alo/Marko Metlaš

Pred nama je novi početak u Ligi nacija i duel u Moskvi koji će biti veoma težak…

-Sigurno, jer razlika u ovom trenutku između njih i nas je ta što 90 posto igrača ruske reprezentacije nastupa u ruskom šampionatu gde je odigrano šest kola, a mi nastupamo uglavnom za klubove gde prvenstva još nisu počela i igrači se nalaze u pripremnom procesu. Jako težak trenutak sigurno, ali potrudićemo se da se maksimalno spremimo za ono što nas očekuje – ističe Nikola Maksimović.

ALEKSANDAR MITROVIĆ, NIKOLA MAKSIMOVIĆ, NEMANJA MATIĆ

ALO Foto: Marko Metlaš

ALEKSANDAR MITROVIĆ, NIKOLA MAKSIMOVIĆ, NEMANJA MATIĆ , Foto: ALO Foto: Marko Metlaš

Posle duela u Moskvi očekuje nas susret sa selekcijom Turske u Beogradu:

- Radi se o jakoj reprezentaciji koja u poslednje vreme igra zaista dobro, igramo na našem stadionu i razmišljaćemo o njima posle meča u Moskvi.

Ovi mečevi su dobra priprema za Oslo.

- Ne mogu da kažem da će utakmica sa Norveškom biti slična sa ovom koju igramo u Moskvi. Ove dve utakmice samo mogu da nam posluže da se dobro pripremimo i neke taktičke zamisli selektora sprovedemo u delo na ovim utakmicama. Razlika je između Norvežana i Rusije u stilu igre, tako da sigurno neće biti ista priprema. Ali istina je da posle 20 godina imamo veliku šansu za celu ovu generaciju da se nađemo na Prvenstvu Evrope i sve ćemo učiniti da tako bude.

Svet se još nalazi u kandžama korona virusa, kako je za sportiste, fudbalere pred praznim tribinam.

- Jako je težak momenat za sve nas, ne samo igrače i sportiste, nego sve ljude. Ali sigurno da nije lako kada se igra pred praznim tribinama, nadam se da to neće potrajati i da će se sve vratiti u neku normalu.

Da li Srbija može da trijumfuje u Rusiji?

 

-Ovde smo došli sa ciljem da dobijemo obe utakmice, prva je naravno Rusija. Biće teška utakmica, oni imaju dobru selekciju, ali imamo i mi veoma kvalitetnu reprezentaciju. Idemo tamo da pobedimo – ističe Nemanja Gudelj.

Mečevi sa Turskom i Rusijom su važni za ono što nas očekuje u oktobru.

PROČITAJTE JOŠ: