Aleksandar Bakić
Privatna arhiva
Andrej Pavlović

Privatna arhiva

Andrej Pavlović, Foto: Privatna arhiva

Andrej Pavlović živi san svakog ljubitelja „Fudbal menadžera“ - umeće u ovoj čuvenoj igrici pokazuje i u stvarnosti. U Bežaniji.

PROČITAJTE JOŠ:

Mladi Beograđanin je vodio „lavove“ u 16 virtuelnih sezona i uspeo da ih vine do visina o kojima na javi mogu samo da sanjaju. Bežanija je s „trenerom“ Pavlovićem deset godina zaredom bila prvak Srbije (uz šest trofeja nacionalnog kupa), a u Ligi šampiona je zaustavljena u polufinalu. Usput, pred novobeogradskim timom su padali velikani Bajern, Mančester siti, Totenhem...

Zahvaljujući dostignuću za tastaturom računara, ovaj 22-godišnji diplomac Više medicinske škole sada zaista radi u fudbalskom klubu, njegovoj Bežaniji, a u razgovoru za „Alo!“ ne krije zadovoljstvo ostvarenim snom.

- „Lavove“ sam simpatisao i ranije, ali sam ih istinski zavoleo kada sam počeo da ih vodim u igrici. Zavoleo sam igrače, poistovetio se s njima, iako ih nikada nisam upoznao. Moj krajnji cilj je bio da sa Bežanijom osvojim Ligu šampiona. Ipak, ponosan sam i na polufinale. I dalje igram, nisam batalio, iako imam druge obaveze. Za mene je „Menadžer“ više od igrice - kaže Andrej Pavlović za naš list.

„Fudbal“ skautira i za evropske klubove

Pavlović tvrdi da klubovi zaista imaju koristi od „Fudbal menadžera“.

- Učinak igrača i njihove ocene u stvarnom i u virtuelnom svetu se poklapaju. Sadašnja igrica je napravljena realnije od starijih verzija „Menadžera“, pa mnogi klubovi u Evropi koriste bazu podataka kako bi našli perspektivne igrače iz raznih krajeva sveta.

Znanje stečeno ispred ekrana želeo je da iskoristi u stvarnom fudbalu. Bežanija je pozitivno odgovorila na njegovu ponudu da pomogne i „kouč“ je sada analitičar podataka, ali stvarno.

- Ceo stručni štab me je sjajno prihvatio. Svi oni su odlično reagovali na moje izveštaje s utakmica, što me čini zadovoljnim. Drago mi je što imam priliku da radim sa mladim igračima koji imaju veliki potencijal - dodaje Pavlović.

Umeće ambicioznog gejmera nije ostavilo ravnodušnim Aleksandra Bakića, direktora i trenera Bežanije.

- Kada je Andrej kontaktirao sa mnom, u prvi mah mi je zvučalo smešno, a zatim simpatično, pa smo ga pozvali na razgovor. Potom smo odlučili da ga priključimo stručnom štabu. Prvi utisti o njemu su dobri, zadovoljan sam kako radi analitiku i statistiku. Pokazao je da je talentovan i posvećen. Sada smo u fazi upoznavanja i ako se dokaže, klub će mu ponuditi ugovor i platu - kaže Bakić za „Alo!“.

Aleksandar Bakić

Privatna arhiva

Aleksandar Bakić, Foto: Privatna arhiva

Nekadašnji učesnik kvalifikacija za Kup UEFA letos je napustio Prvu ligu Srbije (drugi rang) usled finansijskih problema i sada se takmiči u Međuopštinskoj ligi Beograda (šesti rang). U prošloj kolu, „lavovi“ su pobedili Dedinje sa 2:1, a uz kakvu statistiku - zabeležio je Andrej Pavlović. Bila je to njegova prva stvarna utakmica u stručnom štabu Bežanije.

BONUS VIDEO

Prazan stadion u Viljnusu