Aleksandr Kokorin
EPA/Anatoly Maltsev
Aleksandr Kokorin

EPA/Anatoly Maltsev

Aleksandr Kokorin, Foto: EPA/Anatoly Maltsev

Fudbaler kome ne treba scenarista da bi se o njegovom životu i karijeri snimio film, danas je potpisao ugovor sa Spartakom iz Moskve. Doskorašnji igrač Zenita, koji je poslednju polusezonu proveo u Sočiju, gde je igrao sjajno i igrom obezbedio ugovor sa novim klubom koji je potpisao na 3+1 godinu!

Najuspešniji deo njegove karijere bio je boravak u Zenitu, ali ni taj period neće biti upamćen kao previše lep. Iako je osvojio tri trofeja, pamtiće ga i po godinu dana provedenih iza rešetaka, zbog incidenta u kom je učestvovao i Pavel Mamaev. Oni su proveli čak 345 dana provede u zatvoru. U oktobru 2018. godine nadzorne kamere su zabeležile njega i Mamaeva kao saučesnike u dva teška fizička napada i ubrzo su završili iza rešetaka.

Kokorin je posle izlaska na slobodu nosio dres Sočija i u tom timu pokazivao da može da bude jedan od najboljih igrača u ligi. Spartak se, kao njegova naredna destinacija, pominjao još davno, a sada su se konačno sklopile kockice. Moskovljani žele da poprave utisak iz ove sezone i vrate se u vrh ruskog fudbala, dok je Kokorinu potrebna dobra sezona kako bi opravdao ponašanje iz prethodnih godina.

PROČITAJTE JOŠ: