IBRAHIMOVIĆ PRIZNAO Prošlog leta sam odlučio da se penzionišem, a onda se nešto promenilo

Zlatan Ibrahimović otkrio je kako je odlučio da se penzioniše prošlog leta pre nego što se predomislio i potpisao novi jednogodišnji ugovor sa Milanom.

Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović, Foto: EPA/MatteoBazzi

"Trener Pioli me pitao šta nameravam da učinim i rekao sam mu da neću da nastavim dalje. Da je dosta. Porodica mi je važna, a ovde sam sam, ovo je žrtva. U redu je bilo šest meseci, ali ne želim ovde da ostanem još godinu dana. Pioli mi je rekao da poštuje moju odluku. Sledeći dan smo opet pričali, rekao sam mu da idem u penziju, da zaboravi na poboljšani ugovor jer mi to nije bitno u ovim godinama. Onda se nešto promenilo. Nisam hteo da mi kasnije bude žao, nazvao sam Milan i odlučio ipak da nastavim, ali prvobitno sam bio uveren da idem u penziju. Već u Junajtedu sam razmišljao o penziji, imao sam 35 ili 36 godina."

Sigurno ne žali što je ostao jer Milan briljira ove sezone. Ima sedam pobeda iz devet utakmica i drži vrh Serije A. Zlatan ima veliki uticaj u tome sa 11 golova u 10 utakmica, a od toga je 10 postigao u italijanskom prvenstvu.

"Ide nam dobro. Ne možemo da razmišljamo o ciljevima i snovima, moramo da idemo utakmicu po utakmicu. Moramo igrati najbolje što je moguće jer smo mlada ekipa. Ne možemo se opustiti, jedino moramo da se sećamo zadnje utakmice."

Ibrahimović se vratio u Milan nakon sedam godina u prošlom zimskom prelaznom roku i kaže kako je to video kao izazov jer je hteo da se vrati u klub u vrh italijanskog fudbala.

"Umesto da sam stigao u ekipu koja je već u vrhu, bolje je doći u ekipu i dovesti je u vrh. Da sam se toga bojao, ne bih produžio. Pre 10 godina sam imao drugi status i ego, ali danas imam više iskustva, bolje razumem situaciju."

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi