Mihajlo Pjanović
Alo Marko Metlaš
Mihajlo Pjanović

Alo Marko Metlaš

Mihajlo Pjanović, Foto: Alo Marko Metlaš

Glasine da je Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, precrtao napadača Milana Pavkova, junaka istorijske pobede protiv Liverpula, uzburkali su deo javnosti koji je privržen crveno-beloj boji. Mada su Stanković i Pavkov ubrzo demantovali takve navode, činjenica je da je snažni centarfor iz okoline Novog Sada prilično indolentan u poslednjih nekoliko meseci, a u prilog tome govori podatak da je poslednji gol za Crvenu zvezdu postigao u decembru prošle godine.

Milan Pavkov

EPA/Srdjan Suki

Milan Pavkov, Foto: EPA/Srdjan Suki

Jedan od najvoljenih napadača Zvezde u novijoj istoriji kluba, Mihajlo Pjanović, u svom mandatu na „Marakani” (četiri i po godine) nije imao takvih problema.

- Ne poznajem lično Milana Pavkova i ne mogu da sudim, ali da je posle onih golova Liverpulu imao veliku priliku da stekne kultni status među navijačima - imao je! E sad, pitanje je zašto je nije iskoristio. Sigurno da mu nije prijatno što toliko dugo nije dao gol - kaže čuveni Pjana za „Alo!”.

Posle poraza u derbiju teško je pobediti i omladince

Posledice poraza u večitom derbiju od Partizana (1:0) i dalje se osećaju na „Marakani”.

- Uvek je bilo tako i tako će ostati. Emocije, pritisak, tenzija... Igrao sam derbi i u Rusiji, ali nigde na svetu derbi nije tako bitan kao kod nas. Ili vas podigne, ili vas spusti u neku letargiju gde niste više sigurni da možete da pobedite omladince. Ništa novo. Ali, ne treba čitavu sezonu gledati kroz prizmu derbija, Zvezda je zasluženo osvojila titulu. Nisu trenirali dva meseca. Partizan je bio motivisaniji, ali po meni je mnogo veći problem to što Zvezda u poslednja četiri derbija nije uspela da postigne gol - ističe Pjanović.

Na 148 utakmica za klub iz Ljutice Bogdana Mihajlo Pjanović je postigao 92 pogotka.

- Za napadača je najvažniji kontinuitet, da ima određeni broj minuta u nogama, da ostane u formi. Setimo se primera Darka Kovačevića u Zvezdi, koji u početku nije bio strelac na nekoliko mečeva, ali su ga istrpeli i kasnije je napravio vrhunsku karijeru. I Karim Benzema u Real Madridu dugo nije dao gol pa ga trpe. Da se razumemo, i Zvezda mora da odluči ko je prvi napadač! Najlakše je menjati i posle dve slabije utakmice reći nekome da nije dobar...Teško je to komentarisati, ali to je moje mišljenje - dodaje bivši centarfor OFK Beograda, Crvene zvezde, Spartaka iz Moskve i Rostova.

Komentari (1)

Belgrade1989

18.06.2020 13:12

Tako je Pjano!