Aleksandar Stanojević
FK Partizan
Aleksandar Stanojević

FK Partizan

Aleksandar Stanojević, Foto: FK Partizan

Ako ovaj period ne predstavlja veliko zatišje pred buru, trener Aleksandar Stanojević osloniće se na postojeće snage. Jasno je ko će biti nosioci igre i kakav je plan, ali... Tim iz Humske možda pojačanja može da pronađe u sopstvenim redovima. 

Pred Partizanom je težak posao, ima devet bodova manje od Crvene zvezde i ako želi da se uključi u borbu za titulu ne sme da dozvoli sebi kiks. I pored sjajne serija u nekim mečevima je jasno da je potrebna sveža krv. Stanojević je u nekoliko navrata istakao da je zadovoljan kakvu rotaciju ima. Pored oprobanih snaga, možda je vreme da u priču uključi još neke fudbalere. 

Ovi momci mogli bi da budu aduti iz senke, a potrebna im je samo prilika.

Lazar Pavlović

Lazar Pavlović

Foto/FK Partizan

Lazar Pavlović, Foto: Foto/FK Partizan

"Bombastično" je počeo svoju karijeru u prvom timu Partizana! Posle debija poredili su ga čak i sa Moreirom. Nije tajna da na terenu i sa loptom zna sve. Ipak, vezista do kraja nije dobio pravu priliku. Nekada je bio i bled na terenu. Istina, njegovu poziciju pokriva raspoloženi Suma i to mu je dodatno otežalo posao. Možda bi upravo Pavlović mogao na proleće da pokaže šta zna. Uz nesporni talenat, ovaj igrač je i "bonus" tako da mu je to još jedan plus. Pokazao je da ima odličan udarac, a ako ga povrede zaobiđu mogao bi da bude velika snaga kako ove, tako i u sezonama koje dolaze.

Denis Stojković

Denis Stojković (Partizan)

Alo/Marko Metlaš

Denis Stojković (Partizan), Foto: Alo/Marko Metlaš

Kod Miloševića je dobijao šansu i oduševio je navijače! Tu si hitrina, dribiling... Ipak, od kada je Aleksandar Stanojević seo na klupu Stojkovića nema u timu. Pričalo se o pozajmici, ali čini se da će ostati u crno-belom taboru i na proleće. Kao poklon dobio je rečnik, jer još uvek nije do kraja savladao naš jezik (rastao u Italiji) pa je možda problem i komunikacija. Ipak, ima karakteristike modernog igrača, sve ono što navijači vole da vide. Već posle nekoliko dodira sa "bubamarom" pokazao je da može, a sada je na Stanojeviću da ga usmeri i njegov potencijal iskoristi do kraja.

Žan Kristov Bajbek

Žan Kristof Bajbek (Partizan)

FK Partizan

Žan Kristof Bajbek (Partizan), Foto: FK Partizan

Da li je došlo vreme da navijači Partizana na delu vide pravog Bajbeka? Stigao je u Humsku sa pedigreom vrhunskog napadača, igrača koji je nosio dres PSŽ-a... Znanje nije sporno, ali fizička sprema jeste. Upravo zato je imao mnogo problema sa povredama. Gotovo da nije ni igrao. Na proleće bi mogao da bude veliki adut trenera Stanojevića. Došao je čak i ranije na pripreme. Navijači od njega očekuju veliki stvari, vremena nema mnogo. Možda će crno-beli na proleće dobiti starog-novog napadača. Bajbek sigurno ima kvalitet, ali okolnosti su bile takve da nije pokazao gotovo ništa. Dok ne proda nekog, Partizan neće dovoditi napadača. Bajbek će dobiti šansu, ako i sada uprska, rastanak će biti brži od očekivanog.

Biseri čekaju šansu

Trener Aleksandar Stanojević rešio je da ukaže šansu mladim igračima. Vanja Vlahović, Mihajlo Petrović, Samed Baždar, Lazar Slavković, Marko Milovanović se nadaju da bi mogli da ostanu uz prvi tim, ali i dobiju šansu da zaigraju

Pročitajte još: