Vladimir Vuletić
Tanjug/Zoran Žestić

Brutalna prozivka Vladimira Vuletića, potpredsednika Partizana, na račun Crvene zvezde diskreditovala je džentlmenski gest crno-belih koji su najvećem rivalu uputili čestitku povodom 75. rođendana. Legendarni napadač crveno-belih Dušan Savić takav nesportski potez profesora Pravnog fakulteta i funkcionera kluba iz Humske ocenio je čistim kecom!

Vuletić je izazvao gnev zvezdaša i lavinu negativnih komentara na Tviteru posle poruke koja glasi: „Na današnji dan, pre 75 godina, rođena je ljubimica svih režima, pravoslavna komunistkinja, opoziciona vladarka, original falsifikata, variola korona”!

- Poručio bih mu da bi trebalo da ima poštovanje za starije, ipak je Partizan bar šest meseci mlađi od Zvezde. To nalaže domaće vaspitanje. Treba poštovati starije i lepše od sebe. Dobio bi keca iz vladanja kod mene, ponavljao bi godinu i izgubio bi je, pa ako nauči lekciju, mogao bi da se vrati. Poslao bih ga u pačju školu pa izbacio zbog lošeg vladanja - kaže Dušan Savić za „Alo!”.

Dule Savić

Marko Metlaš

Dule Savić, Foto: Marko Metlaš

Čuveni golgeter je nastavio u istom tonu.

- Ja sam neko ko je stvarao istoriju Zvezde i neumesno je da komentarišem priče tamo nekog Vuletića koji je zalutao u vrhunski fudbal, koji ne zna šta je sportsko i gospodsko ponašanje između rivala. Mi u Zvezdi smo vaspitani drugačije, naučili su nas da poštujemo protivnike. Vuletića ne poznajem, a koliko čujem, on je neki profesor. Bilo bi dobro da ga neko stavi u ulogu učenika, da ga nauči odnosima velikih sportskih rivala. Tu lekciju je očigledno preskočio. Poručio bih mu da prouči malo rivalstvo, da se podseti ko je bio prvak Evrope i sveta, ono što on nikada neće biti. Zaista ne razumem zašto se ničim neizazvan bavi Zvezdom. Zašto piše takve komentare ako je Zvezda to što je napisao? Zbog čega troši vreme? Očigledno je da ima komplekse, ali ima vremena za lečenje istih - rekao je Dule Savić.

Partizan: Zvezdaši, puno zdravlja i uspeha!

U čestitki JSD Partizan, u kojoj su potpisani predsednik Milorad Vučelić i generalni sekretar Milan Obućina, piše: „Čestitajući vam 75-godišicu osnivanja vašeg sportskog društva, uz želje za zdravlje i uspeh Zvezdinih sportista, koristimo priliku da ovim putem iskažemo veru da će tradicionalno i neprolazno rivalstvo naših sportskih društava biti zalog stvaranja i afirmisanja atmosfere uvažavanja i sportskog duha, a na dobrobit srpskog sporta”. Iz Zvezde je stigao ekspresan odgovor u kojem se zahvaljuju večitom rivalu, a koji su potpisali Nebojša Čović, Igor Milojević i Petar Škundrić.